Lentesoep

Met zo’n overaanbod radijzen moet een mens wat creatief zijn. Radijsjessoep, zou dat iets zijn? Het internet levert veel recepten op, maar ze kunnen mij niet echt bekoren. Ik zal dus zelf eens iets proberen, met sjalot, radijzen, beetje spinazie, kruiden en geitenkaas.

Ik nam 4 sjalotten, 1,5 kg schoongemaakte radijzen en spinaziebladen van 3 jonge plantjes. In stukken snijden, aanstoven in wat olie of boter, aan u de keuze. Groentenbouillon bijvoegen en alles gaar laten koken. Mixer erin, fijnmixen, proeven en bijkruiden naar smaak.

Verse kruiden die ik vond in de tuin (kervel, bieslook, peterselie, daslook,…) knipte ik fijn, roerde ze door een potje zachte geitenkaas en deed dit in de hete soep.

De soep viel in de smaak: van de 6 liter die ik maakte zit nu een schamel litertje in de diepvries, dus moeke en vake, jullie kunnen nog proeven!

Een foto maakte ik niet. Ik raad u ook aan om dit recept niet te proberen op een feest of zo. Het ziet er niet uit: zoiets als dunne stoofvleessaus, en na het toevoegen van de geitenkaas eerder chocomelk met groene plukjes in. Maar lekker, écht wel!

4 gedachten over “Lentesoep

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s