Uitstapje

De zon schijnt. DE ZON SCHIJNT! Geen huishoudtoestanden dus dit weekend. Tuin! Omdat ik nog altijd vast van plan ben om ratatouille en spaghettisaus en provençaalse saus en moussaka en nog van dat lekkers te maken met groenten “van eigen kweek” werd het dringend tijd om plantjes te gaan kopen. De man des huizes werkte thuis vandaag, dus auto en tijd waren beschikbaar. Hij zou wel open doen voor de kinders als ze van school kwamen.

Ecoflora was mijn doel. Vooral de paprika- en aubergineplantjes interesseerden mij, eventueel ook dragon, en voor de rest zou ik wel wat rondkijken. Dat kan je daar wel, zeker op zo’n zonnige namiddag. Zo’n explosie van kleuren, prachtig! Met een appelsienenkratje in de hand kuierde ik tussen de planten en koos uit. Ik ben trots op mezelf, want ik bleef in de buurt van de vooropgestelde dingen: 3 aubergines (morden midget, want jammer genoeg waren de paarse op, en de littlefinger ook), 2 rode paprika’s, 1 kerspaprika, 1 mandarijnpaprika, Franse dragon, Marokkaanse munt, rozemarijn (de onze overleefde de winter niet) en salie “Berggarten”.

Toen ik wilde afrekenen bedacht ik ineens dat er misschien ook wel klimhortensia’s te koop waren, en ja, als een tevreden vrouw reed ik huiswaarts. Over Vlaamse E- en N-wegen, grijze linten beton en asfalt, met daarnaast de obligate winkelcentra. Lelijk. Gelukkig was het niet allemaal zo, want de streek rond Gooik is echt wel mooi. Wijdse landschappen en bloeiende bermen, vol boterbloemen, margrieten, en veel witte schermbloemen.

En nu…den hof in!

Advertenties

Een gedachte over “Uitstapje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s