’t Begin van de laatste loodjes

’t Is te voelen, ’t hangt in de lucht. Roland Garros loopt op zijn einde, Wimbledon komt er nog aan, en de zon is er. Vergeten deadlines komen plots dichterbij, kopieerapparaten worden naar waarde geschat, losse papieren worden gebundeld. Tot ’s avonds laat wordt er gezucht, en deze morgen stond oudste zoon mee op met de man des huizes, op een belachelijk vroeg uur.

Er wordt om de meest domme dingen gegiecheld, op een manier waarop alleen pubers dat kunnen. Er wordt ook gegromd, gesnakt en gesnauwd, met datzelfde puberale enthousiasme. Alles is altijd de schuld van een ander en er zijn plots veel te weinig uren in een dag.

Pauze, tussendoortje en vieruurtje worden de belangrijkste momenten. Wekkers worden nauwgezet in ’t oog gehouden, schema’s gemaakt en hermaakt, planningen niet realistisch bevonden. Elk excuus wordt gebruikt om te ontsnappen aan de cursussen die liggen te wachten op hun bureau (of ernaast, of eronder).

Er moeten dringend grote voorraden fruit en koeken aangesleept worden, en weekmenu’s zouden deze periode ook wel handig kunnen zijn.

De trampoline zal weer gouden diensten bewijzen, de binnendeuren zullen weer afzien.

Herken je het? Examens, yeah right…

Advertenties

4 gedachten over “’t Begin van de laatste loodjes

  1. Eilish

    En of ik het herken ! Perfect verwoord hoe het hier ook kan/zal verlopen. Ik vind die periodes nu erger dan toen ik zelf nog achter de boeken zat !
    Leve de vakantie ! (waarin ik mijn brave bloedjes waarschijnlijk wel een paar keer achter het behang zal willen plakken, maar toch …)

  2. De Fruitberg

    Nog iemand die dat herkent. Vooral onze oudste zoon trekt zich gewoon niets aan van zijn resultaten. We moeten dus letterlijk altijd achter zijn veren zitten. Wanneer hij moeite doet heeft hij héél goede resultaten, maar de stress zit bij de ouders

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s