Goeie afspraken…

…maken goeie vrienden. Dat is hier niet anders. Daarom werd er op de eerste dag van de vakantie rond de tafel gezeten met de jongens, en werden er dus een paar dingen afgesproken. Kwestie dat ik ook het gevoel “vakantie” heb 😉

Een afspraak die zijn nut al bewezen heeft: iedereen helpt in de voormiddag, een kwartiertje tot een halfuurtje. Helpen kan zeer ruim genomen worden, maar eigen kamer opruimen valt daar niet onder, da ’s een rubriek apart!

Zo zijn er de voorbije dagen al een paar mooie projectjes gerealiseerd, met de niet te onderschatten hulp van de boys. De kelder bijvoorbeeld. Opruimen, uitvegen, de verse confituur en siroop een plaatsje geven, alle overtollige troep weg, kortom, geslaagd! Met glans zelfs.

Project waskot loopt de volgende dagen nog wat door, maar het schoenenrek is ondertussen ook weer wat het moet zijn. Oudste zoon was de uitgelezen persoon om met zijn lange benen en armen alle schoenen op de vloer te vegen, en daarna de rekken grondig te stofzuigen.
Ondertussen had ik mijn sopje klaar, waste ik de rekken af, en stond zoon 3 klaar om alle schoenen aan te geven zodat ze terug in’t rek konden.
een hoop schoenen
Of niet? Want de jury was zeer streng, maar rechtvaardig. Er werden vier categorieën onderscheiden:

1. Containerpark. Ongeacht de sentimentele waarde, de hipheid van’t merk (vooral bij de jeugd dan) of het die-zijn-echt-nog nie-versleten argument.

schoenen voor het containerpark

2. ’t Ensemble. Alles wat hier vergeten werd op het rek, en ondertussen aan geen enkele voet meer past. Uiteraard in goede staat, en ondertussen netjes gepoetst. Hopelijk is iemand anders er blij mee.
schoenen voor 't Ensemble

3. Nog ok. Die mochten zo weer terug.
schoenen op het rek

4. De paren die schreeuwden om een likje verzorgende crème op hun neus. Vooral dan de zwarten, die binnenkort deel uitmaken van een onberispelijk uniform op het WMC in Kerkrade.
schoenen die nodig gepoetst moeten worden

Eén paar ontkwam op mysterieuze wijze aan de strenge selectie. Het is verboden de jury te verdenken van enige vorm van partijdigheid 😀
mijn versleten sandalen

Een gedachte over “Goeie afspraken…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s