Zomers vieruurtje

Omdat we er (voorlopig) toch genoeg voorhanden hebben, experimenteerde ik met vlierbloesemsiroop. Een appelsien-citroen-vlierbloesemsorbet was het resultaat.

Wat heb je nodig?

300 ml vlierbloesemsiroop
350 ml versgeperst gezeefd appelsiensap
150 ml versgeperst gezeefd citroensap
1 eiwit

De vlierbloesemsiroop en het sap samen in de ijsmachine doen, en na een minuutje of 10 het stijfgeklopte eiwit bijvoegen. Nog 20 minuutjes geduld…Klaar! Geen ijsmachine? Geen nood: gewoon in een doos in de diepvries zetten en zeer regelmatig gaan omroeren. Als het ijs stroperig dik is het eiwit bijvoegen, en opnieuw regelmatig roeren. Geen vlierbloesemsiroop? Ook geen paniek: gewoon suikersiroop kan ook.
Deze hoeveelheid was voldoende voor 12 bolletjes sorbet van “normaal” kaliber.

Een heerlijk zomerse verfrissing, zeker als er nog wat fruit uit eigen tuin bij kan. Ik probeerde het eerder met alleen appelsiensap, maar dat vond ik veel te zoet. De citroen geeft het recept de nodige pit.

zomers vlier-appelsien-citroensorbetje

Advertenties

3 gedachten over “Zomers vieruurtje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s