Dagje weg

De oudste zoon is deze week alleen thuis met ons, wegens de rest op scoutskamp. Ideaal om eens iets speciaal voor en met hem te doen. Het idee citytrip sprak hem wel aan. We besloten er een dagje Rijsel van te maken.

Hij mocht volk optrommelen om mee te gaan, wij belden een vriendin die we al eventjes niet meer gezien hadden. ’s Morgens belde de compagnie voor zoon af. Sneu voor hem natuurlijk, maar hij liet het niet aan zijn hartje komen.

Hij wilde de Citadel zien, en shoppingcenter Euralille. De Citadel is dus geen toren waar je op kan klimmen en eens over de stad uitkijken, en in Euralille staan heel veel winkelpanden leeg.
Vieux Lille was de betere keuze: gezellig flaneren in kleine straatjes, cafeetjes en restaurantjes op zonovergoten pleintjes, prachtige gevels, vriendelijke mensen, en winkeltjes waar ze echt leuke dingen hebben.

Zoon vond er de ideale zelf samen te stellen sfeerverlichting voor zijn kamer

snoer met lampjes

stoffen balletjes

resultaat: balletjeslamp

en ook nog een broek en een t-shirt extra. Plus de ervaring dat met “drie ouwe mensen” 😉 op schok gaan echt niet saai hoeft te zijn, integendeel.

’s Avonds pikten we de zoon van de vriendin nog op en sloten we af met een etentje.
Vakantie…heerlijk.

Advertenties

2 gedachten over “Dagje weg

  1. De Fruitberg

    Leuke sfeerverlichting dat je zoon heeft gekocht. Lille ken ik niet (ik moet er dikwijls zijn voor’t werk, maar de stad op zich heb ik nooit bezichtigd op het stationsplein en de parking na).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s