Oogst van de dag (bis)

Een wandelingetje in de tuin, een mens wordt daar goedgezind van. Zeker als ge onderweg een beetje kunt plukken en afsnijden.

oogst van de dag

In het mandje: 3 torentjesbloemkolen. Courgetten en komkommers blijven een dagelijks gegeven, en boontjes plukken we ook regelmatig. Ein-de-lijk zijn de eerste tomaten rijp. Ooooh, die smaak! In de serre liggen er nog enkelen om verder te rijpen, maar helaas sloeg “de plaag” toe en zijn de planten dus al naar ’t containerpark. IN de serre dus… de buitentomaten zien er nog wél goed uit. Een cursus serreteelt of tomatenkwekerij is aan de orde meen ik. Maar nog ne keer: die smaak! Ik probeer het volgend jaar opnieuw, al was het maar om héél overtuigend mmmmmm te kunnen zeggen op het moment dat het eerste tomaatje gedegusteerd wordt 😉

Nog eentje om trots op te zijn:

bloemkool

Een superschone bloemkool. Zo van’t kaliber dat ge in de winkelrekken ook vindt, maar met een smaak die ge in de winkel niet vindt. Geen wormkes, geen rupsen, geen knolvoet, gewoon, een perfecte bloemkool. Merkt ge dat ik trots ben? ’t Zal wel zijn! Op de moestuin-voor-beginners-cursus hadden ze ons gewaarschuwd dat dat één van de moeilijkste dingen was om te kweken als beginneling. Volgens mij heb ik een goed rapport verdiend.

Dat brengt mij tevens bij de beste investering (ja, echt investering) van dit jaar: UV bestendig insectengaas, met mini-mini gaatjes (0,75 x 0,5 mm). Klein genoeg om alle stiekeme vliegbeestjes tegen te houden, inclusief de preimineervlieg. Ik kan u vertellen dat de wortelen, ajuinen, prei en kolen geen enkel spoor van wortel-, ajuin-, prei-, of koolvlieg vertoonden. Goe gerief dus.
Nu moet ik alleen nog eens een serieus klapke doen met het ondergronds gepeupel. Want woelmuizen, die zijn totaal niet geïnteresseerd in het feit dat er een schoon gaas over de groenten staat…die snoodaards komen “en masse” langs tunneltjes tot bij alle heerlijke hapjes.
Wacht maar, als mijne groenselhof leeg is dit jaar verklaar ik die beesten de oorlog!

3 gedachten over “Oogst van de dag (bis)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s