Weekmenu

Ik dacht: laat ik eens wat meer organiseren. Dat zorgt misschien voor wat minder koers- en vliegwerk af en toe. Een nieuw schooljaar, goeie voornemens, weetwel? Omdat een mens niet overmoedig moet zijn, begin ik met iets simpel:
Een weekmenu. Olé!

Bij anderen zijn weekmenu’s ware kunstwerkjes, bij mij wordt het gewoon op de achterkant van een gebruikt envelopke gekrabbeld. Gelukkig heb ik nog een prima geheugen, want terwijl ik nog aan mijn eerste stuk weekmenu (maandag dus) moest beginnen lag dat envelopke al lang ergens waar ik het niet gelegd heb. Denk ik. Voor deze eerste keer werd er uitgegaan van wat er nog allemaal in voorraad is.

Maandag een koude pastasalade. Twee eigenlijk, één soort voor de jongens, met alle koude groenten die ze lekker vinden, ananas, pikant gekruide kippenblokjes en mozarella. Een kilo pasta werd gekookt (ja, da’s veel, maar ik dacht al aan de brooddozen voor de volgende dag), de rest erdoor, sausje naar keuze: klaar.
Voor ons volkorenpasta met groenten die snel even gestoofd zijn in wat olijfolie, tomaten uit den hof, en met feta erbij. Perfect met een glaasje rosé, en ook nog een restje voor morgenmiddag. Mmm!

Dinsdag rijst met verse appelmoes en worst. Omdat het niet altijd ingewikkeld moet zijn. En omdat er bij de buren massaal veel appels aan de boom hangen, waar ge appelmoes van kunt maken die geen extra suiker nodig heeft.

Woensdag patatten uit eigen hof met boontjes uit eigen hof, en iets van vlees. Nog nader te bepalen. Genoeg patatten koken, want

Donderdag gebakken patatjes met koude groenten uit eigen hof. Afhankelijk van het aanbod dus. Als het achterbuurmeisje nog eens zo lief radijsjes komt vragen zijn er voor mijn kinders geen meer…

Vrijdag frieten met troep (lees: al die typische frituur”vlees”toestanden), zelf gebakken. Omdat het rap moet gaan en omdat de man des huizes op’t werk van barbecue doet. De zonen zien dat al helemaal zitten.

Zaterdag en zondag zien we nog wel. De weekends moeten nu ook niet té georganiseerd zijn hé!
Ondertussen kan ik zeggen dat dat een zekere rust geeft, zo op voorhand bedenken wat er op tafel komt. In het hoofd is er dan plaats voor andere dingen. Ik ga dat nog doen, lijstjes maken.

Van To Do en Toedeloe 😉

9 gedachten over “Weekmenu

 1. De Fruitberg

  Hier wordt er al twee jaar iedere week een weekmenu opgesteld. Mijn vrouw schrijft dat op zo’n whiteboard in de keuken. Met één of twee keer winkelen per week is dan alles aangekocht.
  Een goed voornemen dus.

  1. Heidi Berichtauteur

   Met inspiratie van’t moment merkten we dat we nogal eens in dezelfde “sleur” vallen, en om dàt en alle dagen geloop naar de winkel te vermijden proberen we het nu zo eens.

    1. Heidi Berichtauteur

     Wij doen onze boodschappen gewoonlijk voor twee weken. Groenten en fruit worden tussendoor aangevuld, meestal op de markt.

 2. thehappyfive

  Hahaha … zoooo herkenbaar 🙂
  Hier begon het met mooie templates uit het één of ander software programma waar we samen onze voorkeuren op plaatsten en tegen de frigo hingen, het ging over op A4 vellen waar mama en papa hun ding op noteerden en op de kast lagen en eindigde op envelopjes die ook nooit daar lagen waar ze moesten liggen.

  Momenteel zitten we dus ook in de fase van de improvisatie 🙂
  Wat steekt er in de frigo, diepvriezer, … en daarmee wordt telkens weer wat in elkaar geknutseld. Soms noem ik het gewoon een fabricagefout, die zin/noodzaak om te eten 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s