Nog een keer van weekmenu

Wat schaft(e) de pot?

Zondag probeerden we het receptje van Dorien, uit de Standaard magazine. Mmmm. Alles uit eigen hof. Foto is niet gelukt, de potten waren leeg.

Maandag was het mooi weer, en in de voormiddag werd er serieus in de moestuin gewerkt. Keuze tussen boontjes met tomaten of snijbiet met kaassaus, petat’n van schone zus en schone broer (lekker!) en blokjes gekruid varkensvlees.

Dinsdag  wilde de zoon die op driedaagse vertrekt zeker thuis nog iets “lekker” eten: kalkoenlapjes, rijst, ananas en currysaus. Er zijn er hier die ingewikkelder keuzes hebben.

Woensdag pasta met overschotjes saus die nog in de diepvries verbleven.

Donderdag moussaka (jammer dat de paprika’s en die éne aubergine in de serre zo laat beslisten om te groeien, anders waren die wel van pas gekomen!)

Vrijdag koud groentenhapjesbuffet waarin drie recepten van Dorien getest zullen worden. Enkele minder evidente ingrediënten ga ik nu zoeken op de markt, de basis komt uit eigen moestuin.

Het weer zorgde voor iets “andere” vieruurtjes: courgettensoep, pudding, appelcrumble…jaja, de herfst is in aantocht!
Het weekendmenu moet nog besproken worden, dat hangt allemaal een beetje af van de andere plannen die we (en de zonen) hebben.

Een gedachte over “Nog een keer van weekmenu

  1. Groentje

    Mmmm, de vieruurtjes klinken lekker 🙂 Wij doen voorlopig nog alsof er niets aan de hand is, met zomerse meloenslaatjes en lichte pastasauzen…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s