Moestuinrestjes

De courgettenplanten hebben het ver gehad. Daarbij, ik ook met de courgettes. Genoeg is genoeg. Volgend jaar veel minder zetten, en geen zogenaamde pompoenplantjes meer meebrengen van bij Noma (’t waren witte courgetten).
De bladeren worden geel en zijn aangetast door meeldauw, en de planten staan in de weg om de moestuinbakken en de paadjes definitief aan te leggen.
Weg dus. Nadat ik alle consumeerbare minicourgetjes van de meest-in-de-weg-staande planten gehaald had werd er een recept uit de mouw geschud.

babycourgettes

Eerst zet je water voor de pasta op. De mini’s worden in dunne plakjes gesneden, net zoals een ajuin, twee rode paprika’s en wat wortelen. Even in een hete wok met wat olijfolie, eerst de ajuin, dan de wortelen, paprika, en tenslotte de courgetschijfjes. Niet te lang, ’t is niet de bedoeling dat het pap wordt. Een beetje groentenbouillon erbij, bijkruiden naar smaak, lichtjes binden en dan de resten blauwe kaas die speciaal in uw koelkast op zo’n geniale invallen liggen te wachten door het geheel roeren. Bordje al dente tagliatelli, sausje erover, smakelijk!

pasta met babycourgette

2 gedachten over “Moestuinrestjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s