Dankjewel bib

…voor de schitterende avond!

Je kent dat wel, zo van die hectische zaterdagen waarop honderd dingen in hetzelfde agendavakje gepropt staan. Waarop je ’s nachts (nu ja, laat ik even vermelden dat ik ab-so-luut geen ochtendmens ben) moet opstaan omdat je je nu eenmaal geëngageerd hebt bij de Gezinsbond, terwijl thuis gepuzzeld wordt wie wanneer waar moet zijn. Al dan niet met partituren en instrument, al dan niet met de goesting.
Je kent dan waarschijnlijk ook het gevoel dat je na een hele dag op je benen staan het liefst zoiets zou doen als bad-zetel-bed. Eventueel nog ergens een glaasje wijn, maar dat is dan echt wel het maximum.

Ja man, mis! Ik had me toch wel ingeschreven voor “Speurneuzen in de bib” zeker? Samen met de jongste zoon, de enige die hiervoor (wegens leeftijdsbeperking) nog in aanmerking kwam. Het werd dus een rap douchke, een glas spuitwater, en toch wel eventjes wegdommelen in de zetel.
Het ontwaken was brutaal, want de twee oudste zonen leken wel springballen toen ze binnenkwamen. De heren waren compleet in de ban van de halloweentocht waar ze met de plaatselijke jongerenwerking naartoe zouden gaan, maar nog veel meer hyper omdat dé fuif der fuiven ook die avond was. Mijn lodderogen en suf verstand zagen dat de kledij ok was, dat de sfeer er wel in zat, dat hun “levieten” al gelezen waren en dat de klok ongenadig voorttikte. Tijd voor actie dus!
Jongste zoon was er al helemaal klaar voor: zwarte broek, donkere trui, pillamp mee…nu ik nog. Sleep, sleep,…jongens toch, waarom doe ik mezelf dat weeral aan?

Omdat dat super is natuurlijk! Op een tijdstip dat de bib normaal gesloten is eventjes gaan inbreken? Daarbij nog dertig boeken ontlenen ook? Jaja, het kind in mij was weer helemaal wakker. Er waren zelfs heel fanatieke ouders bij, compleet met zwarte handschoenen, bivakmuts en nachtkijker!

De opdracht was simpel: de directrice van de bib vertrok naar Italië, en als afscheidscadeau wilden we haar graag verrassen met een stapel van haar lievelingsboeken. Binnen het uur moest de klus geklaard zijn, en er lag alleen een lijst met de titels.
Na het startschot stoof iedereen met een mini pillampje de donkere bib in, op zoek naar een boek. Cataloog raadplegen! Computers allemaal bezet! Paniek, de nachtwaker komt! Oei, en hij (die eigenlijk een zij was) zet de schermen uit…terug starten dus, als hij weg is. Geen boek op de verwachte plaats, maar een kaart met aanwijzingen? Codes kraken, opgesloten worden, websites zoeken, rugzakken vinden, sloten openprutsen en paswoorden ingeven. Nachtblinde zoon kwijt wegens zelf opgesloten door de nachtwaker. Adrenaline, en de wil om met z’n allen de opdracht tot een goed einde te brengen. Zesentwintig boeken konden we vinden, glunderende gezichten en zwetende lijfjes (en lijven) waren het eindresultaat.

Echt waar: dikke proficiat bib, voor het initiatief, dikke proficiat Mooss, voor de uitwerking en begeleiding. Ik wacht vol ongeduld op de editie voor volwassenen! Als het in uw buurt aangekondigd wordt, bedenk dan dat bad-zetel-bed altijd kan, en maak dat je ingeschreven bent!

2 gedachten over “Dankjewel bib

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s