Een warme dag

Gisteren begon wat vroeg, zo voor een zondag. Zeker omdat zaterdag wat laat eindigde.
Er moest nog een puzzeltje gemaakt worden, zo ’s ochtends met mijn halfzacht brein. Hoe krijg je 6 mensen, 3 rugzakken, 5 pupiters, 2 kledinghoezen (met gestreken broeken en hemden), en 5 koperinstrumenten in een auto, zonder dat dat al te veel gemopper over plaatsgebrek oplevert? Niet. Het gemopper bleef duren tot we Parking Zuid binnenreden.
Toen beseften de jongens ineens dat het nu “voor echt” was.
Het snode plan dat drie jaar geleden ergens een beetje vorm aannam zou vandaag uitgevoerd worden. Dàt besef, en de zenuwen die toch wel toesloegen zorgden voor een gekalmeerde bende.

De deuren van zaal Capitole waren nog gesloten, op één na. Aanmelden, bandje aan, en naar de zaal, om te wachten op wat uitleg en de toewijzing van de kleedkamers in de backstage.
Iedereen kwam binnen, en iedereen heeft zijn reden om te komen. Aan alle mensen daar hangt een verhaal. Verdriet, hoop, miserie, geluk, doorzettingsvermogen, vriendschap : alles is vertegenwoordigd daar. Elkeen heeft zijn reden om op het podium te willen staan vanavond, elk van de artiesten voor een dag heeft een binding met 3K6.
3K6 zegt u niks? Prijs uzelf zeer gelukkig dan. Maar ik wil het u wel even uitleggen. 3K6 was de derde verdieping van kliniekgebouw zes van het UZ Gent. Was, want het gebouw is afgebroken ondertussen. K6 was de kinderafdeling, het derde was de verdieping waar vooral oncologiepatiëntjes behandeld werden.

Als eerbetoon aan, als hart onder de riem van de velen die een vreselijke diagnose krijgen, als teken van hoop omdat ook velen die periode doorkomen, daarvoor worden om de drie jaar de “Classics” georganiseerd. Een benefietconcert, voor en door iedereen die iets te maken heeft met 3K6.

Dit jaar wilden ook mijn 5 mannen meedoen. Ze wisten welk nummer ze wilden brengen, zochten iemand die iets van muziek kent om het te herschrijven naar hun 5 instrumenten, en begonnen vanaf eind augustus te repeteren. Geloof me vrij, het was niet vanaf het eerste begin iets dat als muziek in de oren klonk 😉 .
Er werd geschaafd en bijgeschaafd, geblazen en gepuft, maar het resultaat mocht er zijn.

Zondag na de rondleiding in de zaal en een lunch voor alle deelnemers werd er begonnen aan de “doorloop”. Iedereen één voor één op het podium, licht en geluid juist krijgen, dankuwel, volgende. Met een massa enthousiastelingen werd een hele namiddag gewerkt, en de grote bezieler van heel het gebeuren liep het vuur uit zijn schoenen. Geduldig, vriendelijk, met een kwinkslag kreeg hij iedereen nét op tijd klaar voor het grote moment. In de coulissen werd verbroederd, verhalen werden uitgewisseld, soms ook instrumenten, er werd opgewarmd en afgekoeld. Na de broodjes mochten de juiste kleren aan en verdween ik naar de zaal. Doe dat goed hé mannen!

En dan begon het: voor een propvolle zaal gaf iedereen het beste van zichzelf. Applaus, gejuich, tranen van ontroering.
Mijn jongens brachten samen met hun papa een bewerking van een nummer dat hun nichtje zes jaar geleden zelf vertolkte op de Classics. Ze heeft het als hartewens ook samen met Clouseau opgenomen in de studio, dankzij Make a Wish.

Ik ben trots op mijn mannen. S* en W*, deze was speciaal voor jullie…
Het was een fantastische avond, met heel veel gewone mensen die stuk voor stuk mee bijdroegen aan een buitengewone, warme dag. Proficiat Dierik, proficiat KKF, proficiat aan alle deelnemers. Wij noteren 2016 alvast in onze agenda.

Advertenties

5 gedachten over “Een warme dag

  1. Fries

    Het was hartverwarmend en tegelijk kippenvelbezorgend!!!
    Dikke merci oom Piet en neven Wannes, Ward, Seppe en Toon en bedankt tante Heidi voor dit mooie oog- en oorgetuigenverslag!
    FKW*S* x

  2. man des huizes

    en de mooiste reden waarom een mens dit doet krijg je van je eigen zus … “Omdat dit nieuwe, leuke herinneringen oplevert. Veel kansen daarop heb je niet meer …” Nog nooit bij stilgestaan eigenlijk.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s