Wel euh, laat ons zeggen dat we toch ons best gedaan hebben. En dat het “seizoen” niet om over naar huis te schrijven was. Laat begonnen, te lang koud, zo was dat. Zelfs de ijsheiligen waren niet op tijd van den hof! De serre stond er het eerste seizoen, en zoals je weet: alle begin is moeilijk.
De tomaten kregen “de plaag”, de aubergines en paprika bloeiden veel te laat, en nu ze eindelijk in gang geschoten zijn begint het te koud te worden daar onder dat plastiekske.
Ziehier de oogst. Let op het referentiepunt.
Kleine, biologische, kraakverse paprika’s en aubergines. Gegarandeerd smaakbommekes die als aperitiefhapje een ongekend succes zullen hebben. Ah ja, opvullen zal niet lukken peis’ek.
Zelfbedruipend? Wat peterselie en oostindische kers betreft is dat dik in orde. De rest? Da’s voor volgend jaar. Denk ik. Hoop ik.
Hoop doet leven ! En een goede serre nog meer 🙂 Succes in 2014.
Tja, een goeie serre… daar zeg je wat!
Oei, oei scheurbuik dringt zich op. Dit jaar had ik ook voor het eerst een serre en ik was al wree content van mijn tomatenoogst ook al zei iedereen dat het een slecht tomaten-jaar was, dat gaat wat geven in een goei jaar! Volgend jaar zet ik ook wat aubergines en paprika’s, en ik ga voor grotere exemplaren 😉
Ik zet ze terug buiten! In 2012 heb ik hier uitgedeeld dat het gene naam had. Ik wil ook weer groter 🙂
Je moet maar denken dat het volgend jaar alleen maar beter kan!
Ok!
Met zo’n oogst zal de smaak goed zijn, en weet je. Als je oogst nu perfect was wat moest het dan volgend jaar 🙂
Smaakbommetjes waren het, of althans, dat maken we onszelf hier wijs natuurlijk! 🙂
Klein, maar fijn, zullen we maar denken. Het is een exquise borrelhapje op deze manier 😉
Maar volgend jaar zal het beter gaan, er bestaan tomatensoorten die minder gevoelig zijn voor die schimmel.
Die tomatensoorten worden besteld!
Alle begin is moeilijk, zeg ik dan ook tegen mezelf. Want wij hadden hetzelfde resultaat met onze paprika’s. Op naar 2014!
Yes we can!