Luisterhuis

Weeral een leuk project van de muziekacademie: Luisterhuizen.
Op 16 februari in de namiddag musiceren de leerlingen van de muziekacademie en hun begeleidende leerkrachten in enkele huiskamers. Telkens een programma van een dik half uur, met een zeer gevarieerd aanbod, zo geregeld dat je in de loop van de namiddag enkele huizen kan bezoeken.

Omdat er hier 5 koperblazers in huis zijn, en omdat we wel ruimte genoeg hebben, werd aan ons gevraagd of we ook ons huis ter beschikking willen stellen. Vandaag kwamen enkele mensen van d’ academie langs om even te bekijken hoe alles georganiseerd kan worden, en hoeveel volk er binnen kan.
Hier verwelkomen we accordeons, blokfluit, koperensemble en voordrachtkunstenaars. Ze mogen drie keer optreden, telkens voor een ander publiek. De organisatie zorgt voor gebak en drank, wij voor het onthaal.
Het lijkt me een heel gezellige, ongedwongen manier om te genieten van muziek, om trots te zijn op je kinderen, om even te komen kijken wat allemaal mogelijk is op “de muziekschool”.
We kijken er al naar uit.

Stel dat je ook naar ’t Huis van Tante Alice wil komen: wees welkom! ’t Is gratis, maar je moet wel inschrijven.
Voor de familie die hier dan de combinatie namiddagconcert-verjaardagsetentje maakt: we verwachten jullie tussen half vijf en vijf, want dan begint de laatste sessie. En jullie zijn al ingeschreven, service van het Huis.

7 gedachten over “Luisterhuis

  1. Menck

    Cool om zoiets op touw te zetten. In onze regio stellen diverse particulieren ieder jaar hun huizen open voor kunst(enaars), meestal beeldende en schilderkunst. Een gelijkaardig initiatief, maar er zit minder muziek in. 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s