Sommige dingen…

…zullen nooit meer hetzelfde zijn. Nooit meer.

20 maart, hoe zonnig ook, zal altijd een sombere winterdag blijven.
Green pattypan, encoding black, SP 16 wit en SP 23 rood zijn niet zomaar kleuren. Het zijn verven waar een heel aantal mailtjes, smsjes en staalkaartjes aan vooraf gingen. Codes die op mijn harde schijf staan, daar zullen blijven staan, en op jouw muren uitgerold werden.
De B 401 in ’t donker, met de felblauwe neon van het UZ. Onuitwisbare herinnering. Altijd wordt  mijn blik naar daar getrokken, hoewel “jullie” verdieping er niet meer is.
Verjaardagstaarten smaken anders, ze worden in onze familie niet licht aangesneden. Teveel datums die, ooit onbezorgd pril geluk, nu een zeer dubbele betekenis hebben.
De broertjes Wauters zijn niet meer gewoon die zangers van Clouseau, het zijn twee grote meneren met hun hart op de juiste plaats. Ook hier kippenvel, zeker bij “Hier bij jou”…
Een concert van Daan zal nooit meer kunnen, zonder dat ik aan je denk bij het binnengaan van de zaal. De gsm moest toen uit, net nadat we hoorden dat je weer opgenomen was. De autostrade was nooit zo lang als toen, toen we per sé nog langs wilden komen na dat concert. Geloof me, we zijn blij dat we dat toen gedaan hebben. Zo jammer dat het geen Victory werd voor jou.
Deze song zal nooit meer kunnen zonder zakdoeken binnen handbereik. Gewoon, hoe sommige dingen altijd gelinkt zullen zijn aan elkaar.

Jullie papa schreef het al een paar keer: “Rouw is als de golven van de zee. Op bepaalde ogenblikken zijn de golven klein en worden ze nauwelijks opgemerkt, maar op een moment dat men dit het minst verwacht kan een felle golf de voeten onder iemand wegvegen.”

Hier komt de golf…precies drie jaar later. Ik denk aan jullie….

5 gedachten over “Sommige dingen…

  1. Pingback: De gazet | Het huis van Tante Alice

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s