Vergeten projectje

Soms kom je in de koelkast verrassingen tegen. Hier ten huize is dat niet anders. Een tijd geleden fabriceerden we een kippenwoonst, die véél te grijs afsteekt tegen de groene omgeving. Daar was dus al snel de vaste wil om er iets moois van te maken, met wat niet te veeleisende plantjes en karnemelk. Karnemelk? Ja, karnemelk. Verschillende tuinierende bloggers meldden enkele keren dat dat mosgroei stimuleert. Onze betonbuizen mogen vol mos, en wel zo rap mogelijk zelfs.

Terug naar de koelkast nu: daar stond een gebombeerde fles karnemelk. Gekocht als verfmateriaal en door alle drukte steeds verder uit het zicht verdwenen. Jongste zoon vond ze, en herinnerde mij even aan het doel. Wij togen dus blijgezind met een maatbeker, fles karnemelk en twee kwasten naar het kippenverblijf.

verven met karnemelk

Ondertussen noemen we onszelf ervaringsdeskundigen: 1 liter volstaat om twee buizen van 1 meter lengte te voorzien van een laagje, en karnemelk van 2 maand overtijd volstaat om dat jobke al kokhalzend uit te voeren. Gouden raad: verse producten gebruiken mensen, écht waar!

karnemelk stinkt!

 

10 gedachten over “Vergeten projectje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s