Gedaan, fini, basta, foert!

’t Is afgelopen, de periode van abnormale stilte die steevast afgewisseld werd met de meest explosieve geluidsuitbarstingen ooit. Weg kladpapier, geen zoon meer aan de keukentafel, eigenlijk überhaupt niks zoon meer te bespeuren in de nabije omgeving.  Geen boekentas die met een plof in de gang wordt gemikt, geen jacht op verdwenen rekenmachines, geen facebooksessies meer (over wat ze moeten kennen en kunnen, voor de rest geen gebrek aan sociale media!). ’t Zit er op, ze hebben gezweet, gezucht, gejammerd, gezottebold, ’t klein kind uitgehangen, massa’s tussendoortjes gegeten en een wankel evenwicht gevonden tussen pauzeren en studeren.

Nog een weekje zalige onwetendheid, een periode waarin de teerlingen geworpen zijn, maar het resultaat van de worp nog onbekend. Plannen worden gesmeed, tussendoor worden de cursussen in grote kartonnen dozen gekeild, en kamers worden weer leefbaar gemaakt. Ja, dat is één van de “moetjes” hier… Na de examens de boel aan kant, fris huis voor een opgeruimde periode.

Kleinste zoon heeft nog een laatste schooluitstap volgende week,en moet dan nog twee dagen echt naar school, man des huizes is uithuizig voor zijn werk, dus ik plan mee met de grote zonen: samen eens lekker uitslapen, gaan shoppen (ja! mijn jongens doen dat graag! 🙂 ), beroemde spaghetti gaan eten in Gent, en nog wat feestjes hier en daar.

Vakantie in zicht, zalig toch?

Advertenties

5 gedachten over “Gedaan, fini, basta, foert!

  1. Eilish

    Hier ongeveer van ’t zelfde, alleen geen zonen maar dochters, en dat opruimen van die kamer … zucht !! daar zal ik nog elvendertig keer moeten voor zagen eer dat rommeltje weg is.
    En duimen voor goede resultaten, dat wordt hier ook gedaan !

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s