Vakantie, week 1

* een week met een extra dag, want eigenlijk telt 30 juni niet als vakantie. Jeuj!
* een week met verwarring, want door die extra dag waren de solden niet begonnen op ’t moment dat ik in de winkel stond. Gelukkig zijn er winkels die nogal eigenwijs zijn, en zonen die een eigen stijl hebben, dus we vonden mekaar. Oef.
* valiezen maken, voor de twee zonen die met de fanfare naar Oostenrijk vertrokken. Ondertussen is dat gewoon toezien dat er niet teveel of niet te weinig meegaat. ’t Viel bij allebei mee, alleen over het onderwerp “zakgeld” lagen hun en onze meningen ver uit mekaar.
* diezelfde zonen aanporren om hun kamers “kuisklaar” achter te laten. Opdracht geslaagd. Pluim voor de zonen!
* De zonen gaan uitwuiven, al hebben ze dat eigenlijk niet graag. Nu ja, vorige concertreis was pa nog mee, nu gaan ze alleen. Ne keer zwaaien, daar is nog niemand dood van gegaan zeker?
* sms- gewijs verslag uitbrengen van de match van de rode duivels, want de jongens zaten op de bus tijdens de achtste finales. Blijkbaar werkte de radio wel, want voor ik het getypt had kwam er al een berichtje “Lukakuuuuuuu!”
* ergernissen over mensen hun gedrag, en dan de wijze woorden van een vriendin aan de telefoon: “doe voort met degenen die ertoe doen, en laat je niet ziek maken door de rest!”. Merci, ik heb er echt al dikwijls aan gedacht.
* rust, nu het zonenaantal gehalveerd is. En tijd voor dingen die anders al op voorhand afgeblazen worden wegens niet cool genoeg voor iedereen. Een dagje Planckendael met de twee jongsten, die daarbij echt nog interesse tonen (ondanks al jààààren een abonnement), en toch niet zo’n helden waren als ze zelf dachten. Een papegaaitje op je hand, da’s mooi in de boekjes en op TV, niewaar jongste? 😉
* nog meer rust, een dagje zee met jongste zoon, terwijl derde het gras afreed en liever thuisbleef bij papa. Zalig, nu ze groot genoeg zijn om niet meer verloren te lopen, niet meer zo direct te verdrinken, niet een hele dag zagen over zand in hun gezicht…groot genoeg om een gezellig namiddagje strand te beleven, en om ’s avonds afscheid te nemen van een hele hoop nieuwe vriendjes. Echt, zee, da’s altijd een voltreffer.
* balletjes in tomatensaus bij het PWO. In de vakantie hebben ook de kindjes tijd om te komen eten in het sociaal restaurant, dus wordt het menu wat aangepast. Ze waren lekker, en de keukenploeg is en blijft een enthousiaste bende. Tof om samen te werken, en nog toffer om kwaliteit op tafel te zetten, die volledig binnen het budget past. Fijn ook om te zien dat onruststokers spontaan beginnen weg te blijven, maar dat de plaatsten aan tafel even snel weer ingenomen zijn. Yes we can!
* plannen om naar het openluchtzwembad te gaan, maar wegens regen- en onweersdreiging toch maar even uitstellen. Vriendjes zijn er, spelen doen ze, of dat nu in het water is of niet.
* wassen en strijken, want ooit moet dat toch eens gebeuren.
* nog een valies maken, want ook derde zoon vertrekt binnenkort voor een weekje.
* geen zorgen over eten en menu, want Smartmat leverde weer een zak vol lekkers. Een aanrader, echt waar.
* pintjes koud, chips klaar, gsm binnen handbereik van de verslaggever ter plaatse, want vanaf vanavond is’ t weer voetbal. Ik blijf hopen op een fantastisch verjaardagscadeau: de Belgen mee in de finale. Ne mens mag al ne keer dromen hé…

Advertenties

2 gedachten over “Vakantie, week 1

  1. misssexandthecity

    Zalig hé vakantie, hoewel hier nog werken maar toch vakantiegevoel door het gebrek aan zonen 🙂 🙂

  2. De Fruitberg

    De oudste begint met studeren en heeft nu dus zelfs 3 maanden verlof 🙂 Hij is wel bijna niet thuis, tussen de scoutskampen, onze vakantie én de speelpleinwerking.
    En die finale, wie weet, maar ik vrees dat dat te hoog gegrepen is. Ik wil vooral niet van holland verliezen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s