Vakantie, week 2

* waarin de twee oudsten terugkwamen van een fantastische concertreis, en de derde ondertussen alweer vertrokken was op Adrenalinekick-kamp. Weer geen full house dus. Alhoewel, aan getater en uitbundigheid ontbrak het hier niet.

* diezelfde twee oudsten sorteerden enkele dozen rommeltjes. Een zee van plaats in hun kasten was de beloning.

* schatjes als het zijn trakteerde ik de thuisblijvers op deze regendagen op een cinemake. De jongste met een vriendje in de ene zaal, de twee oudsten en ikzelf in de andere. “Divergent” in de originele versie leek mij toch leuker dan de ingesproken “Hoe tem je een draak 2”.

* het kolenperk in de moestuin blijft maagdelijk ongerept…de zaaiseltjes in ’t voorjaar werden té stiefmoederlijk behandeld en overleefden het niet, en elke keer als ik denk dat ik tijd heb (of wil maken) om te zaaien komt er wel iets anders tussen. Misschien komt het er nog van, misschien ook niet. ’t Mag plezant en relaxed blijven in de vakantie hé.

* waarin de Rode Duivels naar huis kwamen. ’t WK kan mij ineens niet meer zo bekoren. Ik moet dringend eens beslissen voor wie ik nu verder ga supporteren.

* ’t Is ook de week waarin de tuin voor’t eerst in zoveel tinten bloeit. ’t was werken de twee vorige jaren, maar ’t is evenzeer een plezier om te zien hoe alles groeit, en hoe het plaatje klopt. Hugo, ge kunt er wat van. En moest je zin hebben: de moerbeien zijn rijp!

* dus werd hier weer ontsapt en gelei gemaakt: moerbei, aalbessen (de laatsten) frambozen (nog lang niet de laatsten), en moerbei. en ook nog moerbei. Zei ik het al? Moerbei!

* Op Vlaamse Feestdag vond man des huizes dat onze supportersvlag van de Rode Duivels weg moest. Allé nu! Wat een gedacht. Verder vonden wij dat op het pwo het uitgelezen moment om een typisch Vlaams zomergerecht te serveren: Mosselen met friet. (voor zij die dat niet lusten: kouwepla met friet). Het was een absoluut succes,  dikke ambiance in de keuken, kleine meisjes en grote jongens die een handje kwamen toesteken, en de dagprijs van de mosselen die zeer zwaar tegenviel vandaag. Maar enfin, ’t is elk van de 60 bezoekers van harte gegund! Enneuh, Fries: ook hier werd weer een heuglijke mosselfoto genomen. :/

*Zoon drie en vier arriveerden ondertussen ook thuis, de eerste vakantiedag met het voltallige gezin wordt op de kalender genoteerd. Kamp was blijkbaar super, logeerpartijtje ook.

* de week van veel regen, terug een gevulde regenput, en een kelder waar de pomp binnenkort ook weer aan moet als het zo blijft doorgaan. Wind was er genoeg, getuige mijn omgeknakte bamboestokken met daar nog stevig aan vastgebonden de tomaten-in-wording. Snif! Gelukkig is er ook een serretje waar alles nog netjes overeind staat.

* op naar week drie. Het “op ’t gemakje” gevoel mag blijven, de regen liever niet.

Advertenties

7 gedachten over “Vakantie, week 2

  1. Fries

    Tja, die mosselfoto…
    Er was eens een mosselfestijn ten huize van Piet en Heidi. Wij mochten aanzitten en genoten toen ook van de voorbereidende werkzaamheden waarbij ‘die van ons’ de grote pot met mosselen opschudde in voorovergebogen, gehurkte stand. Een beetje vergelijkbaar met die bekende haka (de Ka Mate), die al jarenlang door het Nieuw-Zeelandse rugbyteam, de All Blacks, vóór het begin van iedere wedstrijd wordt uitgevoerd. Ondergetekende maakte een passend kiekje van dit gebeuren… Mosseltjes kunnen heerlijk zijn…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s