Vakantie, week 3

* De week waarin er gefeest werd, met mosselen en frietjes. In gezelschap van goed volk kan zoiets alleen maar een aangename avond opleveren. We hadden diezelfde avond liever de Argentijnen zien winnen, maar soit, zo belangrijk is dat allemaal niet.

* De week waarin nog een keer naar zee gegaan werd. Gelukkig kunnen we onze kinders hier laten genieten van zand, zout water en een overvloed aan zon. Ik hoop oprecht dat alle kinderen van de wereld, en bijzonder die aan die woelige strook aan de Middellandse Zee ooit zonder zorgen een zandkasteel kunnen bouwen. De dag eindigde op een terras in Alveringem, met veel rond een tafel om spaghetti te eten. Ik zei het toen, ik meen het nog altijd: La vita e bella! Zeker in gezelschap van goed volk.

* De week waarin het lawaai van het springkasteel van de buren uiteindelijk toch teveel werd voor mijn “zen”. Niks tegen plezier, maar zo’n motor die hele avonden draait, en de kinderen die in geen velden of wegen te bekennen zijn: hopeloos. Dus togen wij gisteren richting buren, met een vriendelijk verzoek, en werden prompt mee aan tafel gevraagd. Zwoele avonden met zwembad en zjampanje, samen met goed volk: zalig.

* De week waarin zoon twee voor het eerst als kelner aan de slag ging in ’t kasteel hier op ’t dorp. Ze zijn tevreden over hem, hij vindt het plezant, dus hij mag blijven. De kostuumbroek en het witte hemd staan hem goed. De eigenaars zijn zeer aimabele mensen, die tijd steken in het opleiden van hun personeel. Ze mogen als volslagen beginner arriveren, alle kneepjes van het vak worden hun aangeleerd in de hoop om zo obers te hebben die lang blijven en graag komen werken. Altijd leuk om te weten dat uw zonen bij goed volk terechtkomen.

* De week waarin “De Kaai” zijn deuren sluit. Een popupstrand aan de Schelde, met voor elk wat wils. De zonen vertoefden daar regelmatig, of het altijd met goed volk was durf ik wel te betwijfelen, maar ze amuseerden zich daar goed. Meer moet dat niet zijn.

* De week waarin de Gentse Feesten beginnen. Voor ’t eerst geen vuurwerk op 21 juli, maar op zondag, u weze gewaarschuwd. Niet dat ik er nog dikwijls geraak, maar ’t blijft toch wel speciaal, heel de stad in zomerstemming. Ik voorzie al wel een hoop puberdiscussies over thuiskomen, en dat “dat altijd veel te vroeg is als ge op schok zijt met goed volk”.

* De week van zon, zon en zon. Nog van da!

Advertenties

6 gedachten over “Vakantie, week 3

  1. Bart

    Vakantie is ook voor mij begonnen en de Gentse feesten staan ook op het programma. Voor de rest zal het ook op ’t gemakske zijn.
    Je hebt je zon dan toch gekregen ;-).

    1. Heidi Berichtauteur

      We zijn daar een hele avond in den drank blijven hangen, en nog in ’t zwembad beland. Van op hun terras was de compressor amper te horen, dus was ’t daar rustig genieten!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s