DZV-week 5

*Maandag was er een ovenschotel met groenten, aardappel en feta. Wie wilde kreeg er nog een spiegeleitje bij. Jongste wilde dat ook, maar besefte toen hij de dooier doorgeprikt had dat hij zo’n “lopend geel snot” (sic) toch niet moest hebben. Zijn bord werd doorgegeven, hij kreeg een nieuwe portie. Het voordeel van de jongste zijn…

ovenschotel1ovenschotel*Dinsdag volkorenpasta bolognèse (tja, het blijft nu eenmaal een favoriet van de jongens…)
*Woensdag ook pubervriendelijk: wafels. Man des huizes vindt dat geen eten, dus hij at het restjes van maandag. Propere potjes, iedereen blij.

wafels* Donderdag wilden een paar van de jongens rijst met appelmoes en-nog-iets. Ze hoopten op echte worst, maar het werden veggieburgers, of veggieballetjes. Oudste zoon en ikzelf hadden absoluut geen zin in appelmoes, ik maakte voor ons nasi goreng met een heerlijk pikant currysausje. Man had een reünie met studiegenoten, en koos voor een vegetarische spaghetti in de bistro van afspraak.
* Vrijdag gratinaardappelen, naar keuze geroosterde groenten of rauwkost en de overschot van de vleesvervangers. De burgers deluxe van Garden Gourmet blijven ook na een tweede kritische proefsessie echt lekker. De pesto-groentenballetjes van biotime zijn ok, en zoon drie blijft als enige fan van de veggieballetjes van boni.
* Zaterdag na een hele dag tuinwerk hadden we geen zin meer in veel keukenwerk. Voor de jongens “frieten met troep” (lees allerlei soorten diepvriesfrituurhappen die ook volgens mij geen gram vlees bevatten maar toch zo genoemd worden), voor man en mij met een heerlijk kruidig champignon-omeletje.
* Zondag hadden we meer pistolékes over dan gewoonlijk, dus werd het een broodjesmaaltijd, met wat soorten kaas en vitamientjes uit eigen tuin: postelein, rucola, radijsjes. Blij dat ik toch moeite deed om te zaaien op de dag dat onze serre recht stond: er werd al regelmatig geoogst, en dan is het lentegevoel er helemaal!

 

Een gedachte over “DZV-week 5

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s