DZV-week 6

Op het eind van deze week is het gedaan hé mama, we zitten al aan dag 35! Dat was een uitroep van jongste zoon, maar één die niet klopt. Blijkbaar zijn het 47 dagen zonder vlees. Nu ja, geen erg eigenlijk.

* Maandag kookte man pasta, en deed daar een heleboel groenten bij. Ik had geen tijd om te eten voor ik op cursus vertrok, dus laadde ik mijn bord om 22.30u schandalig vol. Veel te veel natuurlijk, mijn ogen waren groter dan mijn buik.

pasta met gestoofde groenten
* Dinsdag quiche. Tomaat of tomaat-feta.
* Woensdag spinaziepuree met tofu of veggieburgers. Dit was de eerste, en waarschijnlijk ook de laatste keer tofu. Het gebakken en lekker gekruide korstje was oké, maar de binnenkant smaakte naar niks. Niet dat het slecht was, of een vieze structuur, nee, gewoon niks. Vegetarische specialisten, hebben wij iets mis gedaan? Of is dat gewoon zo, dat dat echt naar niks smaakt?
* Donderdag nasi goreng, maar nu voor iedereen. Niks geen gedoe met appelmoes en rijst, eten wat de pot schaft!
* Vrijdag was iedereen uithuizig. Ik bestelde rond 22u een kleintje met tartaar.
* Zaterdag spaghetti.
* Zondag was een dag waar elk gevoel voor timing en ritme foetsie was. Heel de dag door werden er hongerige pubermagen gevuld. Gelukkig beseften we op voorhand dat koken een beetje verloren moeite zou zijn: niemand had voldoende honger. Er werd uitgebreid geaperitiefd, en met allerlei overschotjes werden een heleboel tapas op tafel getoverd. Zonder vlees, maar deze keer ook zonder protest.

 

3 gedachten over “DZV-week 6

  1. marie-paule doom

    Om een beetje smaak in je tofu te krijgen, kan je die best eerst marineren in sojasaus. ’t Is anders inderdaad nogal flets.

    Marie-Paule

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s