DZV-laatste week

* Maandag werd er iets van Pinterest geprobeerd. Meestal doet dat niet half wat het belooft (easy, delicious, quick, en zo meer) maar deze keer was het gewoon allemaal wel waar. De hoeveelheden x2 en we hadden genoeg voor 6. Succesreceptje dat zeker nog gemaakt zal worden. tortellini met spinazie en tomaat * Dinsdag besefte ik opeens dat er een veggie-kookboek in de kast staat. Broccoli en bloemkool, dat werden de hoofdingrediënten, omdat die anders dreigden te verpieteren in de kast. Dit was de inspiratie (de foto in het boek is vééééél mooier dan die op de website!) maar uiteraard werd het wat aangepast. Aardappeltjes onderaan, en ook bloemkool er bij. Niemand was er echt wild van…
bloemkool-brocolli-schotel* Woensdag had man al (zonder vlees) gegeten met een klant, en wij hadden een zeer belangrijke opdracht: voor een feestje binnenkort moesten de mini-pizza’s geproefd worden. Tja, daar moeten wij niet lang over nadenken hier… Met salami, dus vandaag geen groen bolletje.
* Donderdag werden het frietjes, omdat die in ’t weekend sowieso niet in het menu passen, en omdat mijn jongens daar nogal verknocht aan zijn. Met koude groenten, en veggieburgers. Ook met andalouse, heel veel andalouse. Frieten zonder dat, dat kan volgens de boys niet.
* Vrijdag groentenstoofpotje met feta en risone. Dat was by far het lekkerste “uit de losse pols” probeersel van deze dagen zonder vlees. Gelukkig een beetje teveel, zodat we op
* Zaterdag allemaal nog een hapje hadden. Tussen de voorbereidsels voor Pasen had ik geen tijd/zin om nog iets uit mijn mouw te schudden. Dàt dus, en stokbrood met beleg naar keuze.

Wij bespaarden met ons zessen 2530 vierkante meter op onze ecologische voetafdruk. Het tellertje op de website klopt niet, anders had ik er hier een fotootje bij gepost.
En nu?  Dagen zonder vlees zijn voorbij, maar dat wil niet zeggen dat het hier per sé terug alle dagen vlees of vis wordt. Er werden een aantal waardige alternatieven ontdekt, er staan nog massa’s recepten op mijn computer die kunnen getest worden, we gaan verder op de veel-minder-vlees weg die we zijn ingeslagen.

 

2 gedachten over “DZV-laatste week

  1. prinses op de kikkererwt

    Inspirerend! 🙂 Ik denk dat ik straks maar eens frietjes ga halen met de jongens. Maar die tortellini ziet er vooral heerlijk uit! Leuke tip, dankje!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s