’t Is de natuur…

Soms is onze tuin een mini-jungle. Er sluipen dan twee tijgerinnen rond, op zoek naar een prooi. De ene is al wat enthousiaster dan de andere, dat moet gezegd.
Na enkele dagen op de loer liggen in de nabijheid van het kippenhok, werd het geduld van Pluk beloond: muis liet zich zien.
Ik had eerst niks door, en dacht dat ze weer eens de kattenkolder had en met schors speelde. Dat gebeurt wel meer, zo opeens ’t zot in de kop. muizenjachtZe bleef wel erg overtuigd snuffelen en ronddraaien, dus mijn interesse was gewekt. Eventjes kijken wat er te beleven was. De astertjes zorgden tijdelijk voor dekking voor een nog niet nader gedefinieerd slachtoffer. waarbenjeBeetje snuffelen, beetje koteren… Pluk en PluisLazy sister Pluis wilde ook wel weten wat daar zo boeiend was. Boeiend, maar voor haar vééééél te vermoeiend. tijgersprongEen beetje zonnen terwijl de ander het werk opknapt, da’s een beter idee. Staan mijn oortjes mooi? Heb ik mijn zwoele blik op mijn snoet? Oké, picture-time. Ah, Plukkie heeft iets? Met een tijgersprongetje gepakt? Miauw! oogcontactPoes weet het, muis weet het. Het einde is nabij, maar wordt nog uitgesteld. Even oogcontact tussen prooi en roofdier. En dan de eindontsnapping. Misschien via de buurtweg die naast ons huis loopt? Beestje toch, zo’n open vlakte, daar ben je een vogeltje muisje voor de kat! Muis kreeg voorsprong, zoals dat altijd gaat, maar dan stoof tijger in de achtervolging. ontsnaptVan hier naar daar, met gekke sprongen en schril gepiep. Met af en toe een welgemikte rechter van de kat, en meer manoeuvres van het muisje. De uitslag was voorspelbaar: terug naar af, transport per poezenmuil. ikhebje victoryGedaan met spelen. Na een indrukwekkende reeks stuiptrekkingen gaf muisje de geest. Poes geloofde het nog niet helemaal, en probeerde met een paar tikken haar speelkameraadje te motiveren tot actie. Niks, gedaan, batterij plat.
Ok, tijd voor een vieruurtje dan (daar neem ik geen foto’s van, da’s gewoon wansmakelijk!). Deze bijna bejaarde kattin laat meestal niet veel over van haar prooi, de andere komt haar steeds schaarser wordende buit netjes aan de achterdeur deponeren. PluisTja, ze zit dan ook veel liever te zonnen dan zich te vermoeien…

Advertenties

18 gedachten over “’t Is de natuur…

   1. Bart

    Ondertussen is nummer 7 naar de eeuwige jachtvelden vertrokken. Alleen heeft ondergetekende het beestje zelf uit z’n lijden moeten verlossen, mijnheer de kater was niet meer geïnteresseerd 😦 .

 1. zem

  Altijd heb ik gemengde gevoelens bij deze acties van poezen. Je hebt wel beeldend beschreven hoe dat doorgaans gaat; ook met de luie oudere poes erbij, die het allemaal wel gelooft…
  Tja, in de natuur gaat het allemaal niet zo lief toe.

 2. bentenge

  Vandaag zondag = rustdag ? Ik sta ook altijd weer te kijken als onze kat de al dode muis nog even in de lucht gooit in de hoop dat ze van het vallen gelijk weer opgeladen raakt om weg te crossen. Doorgaans vergeefse moeite.

 3. Johanna

  Kat vangt een bosmuis dat zijn beschermde diertjes. Bosmuizen zijn geen huismuizen. De bosmuizen hebben een zeer gevarieerd dieet. Hun voedsel bestaat grotendeels uit zaden, vruchten, bessen, eikels, beukennootjes, hazelnoten, paddenstoelen, mossen, stengels, ook een aanzienlijk gedeelte dierlijk voedsel, zoals, kevers, regenwormen, slakken en rupsen, waardoor ze zeer nuttig zijn.
  katten zijn er veel. Het zijn rovers en zullen dat altijd blijven ook, helaas, voor de vele jonge vogels zijn ze een groot gevaar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s