Eén van de betere schooldagen

Althans voor zoon drie. Vandaag verkoopt “zijn” afdeling planten. Groenten, kruiden, perkplanten, kleinfruit, fruitbomen, vaste planten: allemaal als lesmateriaal verzorgd, gezaaid, verspeend, opgepot.
Veel te veel voor de school zelf om te gebruiken, dus houden ze elk jaar twee keer twee dagen plantenverkoop, in de herfst en in de lente.
Voor een gunstige prijs vind je veel soorten, allemaal gekweekt volgens de regels van de kunst.
Sinds ik zelf mijn groenten zaai kijk ik daar alleen om te zien of mijn plantjes ongeveer even groot en stevig zijn, en haal ik enkel bij wat hier mislukte. Dit jaar niks nodig.
plantgoed

Plantjes voor in bakken, dat wel. Voor 1,10 euro per plantje heb ik weer een hele zomer lang fleurige vensterbanken. Euphorbia “Silver Fog” is mijn favoriete bakkenvuller: een wolk fijne witte bloempjes, die zeer vergevingsgezind zijn als je te lang wacht met water geven. Ze bloeien van nu tot oktober.
Euphorbia Silver Fog

Dit jaar combineer ik ze met Bacopa scopia “Great regal blue”.
Bacopa Scopia Great Regal Blue

Hyssop heb ik al “duust” keer geprobeerd, maar na twee kiemblaadjes stopt het meestal. Nu bracht ik ook twee plantjes mee, en één buitenaubergine. Helaas een F1 hybride, ik hoef me geen illusies te maken over zelf zaden winnen van die plant. Gelukkig staan er al genoeg andere soorten in de serre, die wél zaadvast zijn.

En wat vindt zoon daar nu zo fijn aan? Geen les, want zijn klas helpt vandaag op de verkoop. Ze kregen allemaal een bonnetje voor pannenkoeken, en als er nu iets is waar hij verzot op is dan zijn het wel dat soort dessertjes!
De leerlingen verzamelen al wat je wil meenemen op platte karren, en rijden die na het betalen mee tot aan je auto. En daar gebeurt het: fooi!
Ik heb hem nog nooit uit vrije wil extra uren zien kloppen, maar vanmiddag wil hij terug. Ondertussen weet hij ook al welk publiek grote fooien geeft. Ik hou hem niet tegen, beter een beetje werken in de buitenlucht dan opnieuw achter één of ander scherm.

Woon je in de buurt en zoek je plantgoed? Vandaag nog tot 17u, morgen van 8.30 tot 17u.
Morgen is de school misschien wel in feestmodus, want ze deden mee met MNM “De strafste school 2015”. De winnaar wordt morgen bekendgemaakt. Spannend!

3 gedachten over “Eén van de betere schooldagen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s