Villa Steenschot – 4. de kippen krijgen nieuw gras

Eigenlijk is alles wat nu volgt al eventjes geleden, maar mei vloog voorbij. Tijdens het Hemelvaartweekend deden we nog eens een beetje verder.

Een voorlopige schets op basis van de -toen- voorradige steenschotten werd onze leidraad.
Na overleg met de verkoper weten we nu hoe het moet. De houten hoekpalen bleken toch niet de beste resultaten te geven, en worden vervangen door gegalvaniseerde exemplaren die ingebetonneerd worden. Om de steenschotten een lang leven te garanderen worden ze ook niet rechtstreeks op de grond gezet, maar op een betonnen boordsteen. We zorgen er voor dat die zo weinig mogelijk zichtbaar is. Buiten zette ik bamboestokjes waar Villa Steenschot zal komen. Dat weekend begonnen we met de “fundering” en vloerruimte uitscheppen.

inspectue van de grasmatdukke pier gezienDe plaggen werden een nieuw tapijt voor onze kippen. Direct werd alles geïnspecteerd, en een massa dikke pieren kwamen nogal abrupt aan hun eind.

Een paar haagbeuken stonden nog in de weg. Buurvrouw gaf toestemming om ze te verplanten naar haar stuk tuin, op de scheiding met de achterburen. Op die manier is hun tuinhuis met bijhorende smijt-daar-maar-ruimte aan het zicht onttrokken en moeten die planten niet zomaar weg. Labeurwerk, weer een keertje. Daarna veel water en drastische snoei.

camouflage met haagbeuk

Op één na zijn ze allemaal in goeie gezondheid. Tja, ’t was niet meer echt het moment om te verplanten natuurlijk.

grondvlak uitgraven

Nadien deden we nog even verder, maar misschien weet je nog dat Hemelvaart niet droog bleef. Ronddabben in steeds vettiger wordende grond was geen fijne bezigheid, en dus kuisten we onze schup af. En die staat daar nu nog steeds.

Wordt zo snel mogelijk vervolgd.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s