ABAA

De resultaten van jong naar oud.
Drie zonen die zorgeloos de vakantie inzetten, ééntje die zich dringend moet bezinnen: volgend jaar beroeps, of dit jaar dubbelen, of zijn jaar dubbelen in een andere richting. Zucht. Zelfs dat bezinnen lijkt hem te veel moeite te kosten.
Loon naar werken? Niet echt. De oudste “kreeg” zijn A attest vlotjes, een cadeautje als het ware. Als ze bij zoon drie even mild waren geweest was dat ook een A geweest, als ze voor hem even streng zouden zijn als voor zoon twee dan had hij een C.

Maar ja, als onze katten koeien waren hé… (en voor wie niet weet hoe dat verder gaat: dan dronken we alle dagen verse melk!)

Advertenties

7 gedachten over “ABAA

 1. Eilish

  Ik was hier nog een B verwachtende en het is toch een A geworden, wel gedelibereerd voor wiskunde en natuurwetenschappen en voor nog 5 vakken maar iets boven de 50. Het ergste is dat het kind dan zo blij is met dat A-attest en dat er dan nog van mij verwacht wordt dat ik haar de hemel in ga prijzen. Maar kijk, we gaan voor beter volgend jaar in een voor haar nieuwe en interessantere richting. Hopelijk doet dat de werkijver wat aanscherpen.
  Succes met de B-zoon, hopelijk ziet hij uiteindelijk toch het licht in een richting die hem ook helemaal ligt !

 2. Marthy

  Als moeder van drie veel oudere kinderen zit ik dit glimlachend te lezen, allemaal zo herkenbaar. Onze oudste kleinzoon, elf jaar oud, moet volgende jaar een schoolkeuze maken, is nu de beste van zijn klas. Maar of hij dat gaat blijven, ik betwijfel het ten zeerste. Hoeft ook niet.

 3. De Fruitberg

  hier eentje met heel slechte resultaten, beschamend slecht…. Hij is écht verstandig, maar verkiest op kot heel de dag te gamen en geen examesn af te leggen. Hij zal zich daar de rest van zijn leven spijt van hebben vrees ik.
  Dus ’t zelfde probleem als bij jou ;-).

 4. henriette

  heel herkenbaar en soms geen peil op te trekken hoe scholen hun beslissing nemen. Jongste dochter hier een a , zeer goed van haar want vorig jaar zat ze in klas 4 tso, dit jaar heeft ze klas 5 aso gedaan (ja dat mag hebben wij ondervonden, hadden we dat maar eerder geweten voor de oudere kinderen) .Voor jongste zoon ook een a, oef met de hakken over de sloot. Een oudere zoon heeft niets gedaan aan zijn studie , geen examen , niets. En de andere dochter heeft een enkel herexamen. Van alles wat in huis dus

  1. Heidi Berichtauteur

   Haha, ik dacht dat dat er eentje was die ze bij de echtgenoot thuis uitgevonden hadden. Daar is mémé met wielekes zelfs een crèmekar !

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s