Zonder twijfel deze vrolijke rode zonnehoed, Echinacea purpurea.Voor het tweede jaar bloeit hij in onze tuin, en zo te zien heeft de plant het naar zijn zin. De fijne plantjes van vorig jaar zijn dikke bossen geworden, en hier en daar zaait hij zich uit. Joepie! Op één plaats in de tuin lijkt de plant wel meer last van slakkenvraat te hebben.
Eigenlijk was hij vooral bedoeld als vlinderlokker, maar de hommels zijn ruim in de meerderheid. Het gonst en zoemt daar dat het een lieve lust is.
Ook leuk: alle stadia van de bloem komen voor, van knopje tot bijna uitgebloeid. Hoe “ouder” de bloem, hoe meer uitgesproken de kegelvorm van het hart.
De uitgebloeide bloemen laat ik staan, ze geven een mooi beeld in een winterse tuin. Vorig jaar merkten we dat heel wat vogeltjes zich graag te goed doen aan de zaden. Mooi om ze bezig te zien, en volgende winter kan ik mij vlakbij verschansen in Villa Steenschot 🙂
Plant van de maand is een idee van Natuurlijk Rijk.
Prachtige kleur van bloemen – ik vraag me af of het ook in pot zou lukken?
Ik vermoed van wel. Hier moeten er binnen enkele weken een aantal verhuizen, omdat het steenschotterrasje daar komt. Ik zal er een paar oppotten voor je, ze komen wel eens terecht. En voor de zekerheid zal ik wat zaden sparen ook.
Ok, bedankt alvast. Het zijn prachtige bloemen!
Verdikke na fruitberg ben je me nu ook al voor 😉
Dat hebben jullie mij al een paar keer voorgedaan, deze keer wilde ik de primeur! 😀
Dat was mijn plant van de maand voor augustus, dus maar een andere zoeken;-). Mooie planten wel.
Skuzie! Maar jij hebt ongetwijfeld nog meer moois op je erf staan.
Pingback: Plant van de maand, juli | natuurlijk-rijk
Schitterende groep heb je; prachtige foto’s. Bij mij op de zure, schaduwrijke grond wil hij helaas niet.
Wij vreesden er ook een beetje voor, zeker gezien het matige eerste jaar. Maar kijk, de natuur zorgt weer voor verrassingen!
Oh! De rode zonnehoed, echinacea purpurea, die kennen we natuur-lijk ook. Niet alleen één van mijn favorieten omwille van de bloem, maar zeker en vast ook omwille van de geneeskrachtige eigenschappen (op m’n eigen blog wijdde ik er ook een volledig berichtje aan 😉 ).