Plant van de maand – Juli

echinacea purpureaZonder twijfel deze vrolijke rode zonnehoed, Echinacea purpurea.Voor het tweede jaar bloeit hij in onze tuin, en zo te zien heeft de plant het naar zijn zin. De fijne plantjes van vorig jaar zijn dikke bossen geworden, en hier en daar zaait hij zich uit. Joepie! Op één plaats in de tuin lijkt de plant wel meer last van slakkenvraat te hebben.
vlinderplantEigenlijk was hij vooral bedoeld als vlinderlokker, maar de hommels zijn ruim in de meerderheid. Het gonst en zoemt daar dat het een lieve lust is.

Ook leuk: alle stadia van de bloem komen voor, van knopje tot bijna uitgebloeid. Hoe “ouder” de bloem, hoe meer uitgesproken de kegelvorm van het hart.
bloemknop

ontluikende bloem

bloem echinaceabijna uitgebloeid
De uitgebloeide bloemen laat ik staan, ze geven een mooi beeld in een winterse tuin. Vorig jaar merkten we dat heel wat vogeltjes zich graag te goed doen aan de zaden. Mooi om ze bezig te zien, en volgende winter kan ik mij vlakbij verschansen in Villa Steenschot 🙂

Plant van de maand is een idee van Natuurlijk Rijk.

 

11 gedachten over “Plant van de maand – Juli

    1. Heidi Berichtauteur

      Ik vermoed van wel. Hier moeten er binnen enkele weken een aantal verhuizen, omdat het steenschotterrasje daar komt. Ik zal er een paar oppotten voor je, ze komen wel eens terecht. En voor de zekerheid zal ik wat zaden sparen ook.

  1. Pingback: Plant van de maand, juli | natuurlijk-rijk

  2. Hilde

    Oh! De rode zonnehoed, echinacea purpurea, die kennen we natuur-lijk ook. Niet alleen één van mijn favorieten omwille van de bloem, maar zeker en vast ook omwille van de geneeskrachtige eigenschappen (op m’n eigen blog wijdde ik er ook een volledig berichtje aan 😉 ).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s