Vreugdedansjes

* zon, gecombineerd met geen goesting voor binnenwerk levert veel energie voor buiten. Het gras kan nu groeien, de helft van de borders is gewied, er werden bloemen geknipt voor een boeket, en in tegenstelling tot wat ik hier in de commentaren verkondigde hebben wij wel degelijk nog orchisjes in “onzenof”. Vijf stuks, die allemaal aan zaadverspreiding gaan doen zo te zien. Jeuj! Het zesde werd jammerlijk samen met een hoop wilgenroosjes mee uit de grond gesnokt. ’t Plantje stond zelfs nog in bloei, dat dutske.

* aardbeibakken à la Fruitberg zijn eindelijk in mijn bezit. Als het weer nog een beetje meezit geraken ze straks gevuld, meer plantjes dan plaats hier. Iemand nog aardbeienplanten nodig? Laat maar weten. Charlotte, een doordragende soort, die dit jaar een massa vruchten gaf.

* zoon twee liep terug content te wezen, zonder dat hij het zelf doorhad.

* nog steeds oogst: appels, noten, vijgen, tomaten, rode kolen, courgettes aubergines, paprika’s en hete pepertjes en hier en daar nog een aardbei.

* een piano gevonden voor het vooropgestelde budget. De zonen zijn al druk bezig om zich onze living als repetitiekot voor te stellen. Ik ben zo ver nog niet 😉

* Binnenkort weer foto’s hier. Man des huizes sluit vanavond mijn fototoestel in zijn armen. Ik hoop dat het de reis ongeschonden overleeft. Ondertussen weten we dat wij niet de enige vergeetkoppen zijn: frisbee en mixermaatbeker van broerlief moeten ook terug mee gebracht worden. Tja, ’t zit in de familie zeker?

Advertenties

14 gedachten over “Vreugdedansjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s