Een avondmaaltje bij ons

pastaslaatje voor 6Nee, wij serveren normaalgezien niet in plastiek, de kinders zijn groot genoeg voor porselein ondertussen.

Wat je hier ziet is het resultaat van wat groenten snijden, een kilo pasta koken, verdelen en mengen naar ieders wensen.

De twee muzikanten die gisteren van 17 tot 22 generale repetitie hadden kregen hun avondeten mee.
Oudste: veel en met olijven en andalouse. Onderste rode kom, netto inhoud 1200g, drie uur later leeg. Werden daarnaast nog verorberd: een pak friet, wat soep, een chocomousse die ik als dessertje meegegeven had en bij thuiskomst nog een bord van “onze” pasta.
Tweede: gele kom, matige hoeveelheid van 800g, zwanworstjes en ananas, geen olijven. Eveneens nog frieten en soep omdat hij “een klein hongerke” voelde, en nadien een papperig chocomouske. ’t Had te dicht bij de chauffage gestaan, maar ’t was nog wel lekker.

De twee jongsten hadden een muziekoptreden en babysit, ikzelf avondles. Zo’n slaatje is ideaal als er in verspreide slagorde gegeten moet worden.

Jongste en derde: witte kom op de voorgrond, zelfde ingredienten als tweede. Die verdeelden ze onder hun tweetjes, en wel zodanig dat ze vandaag ook nog een portietje mee naar school konden nemen, naast een stapel boterhammen.

Ma en pa: rechthoekige kom bovenaan, geen ananas en zwan, wel olijven. Ik at ook na de avondschool nog een klein beetje, oudste kuiste de pot uit.

Goeie eters, mijn jongens…

 

Advertenties

16 gedachten over “Een avondmaaltje bij ons

 1. Eilish

  1200g : verdorie, daar zouden wij ongeveer met heel het gezin van eten. Maar nog eens verdorie, het ziet er wel lekker uit !
  Je brengt me op ideeën voor dat kleinste grut hier die momenteel niets meer meeneemt naar school (eet niet graag boterhammen en zogezegd op dieet) en enkel soep eet ’s middags, maar zich dan vollaadt met vettige donuts …

 2. Brubeck

  De foto deed me vooral denken aan de kast in onze keuken waar tal van die tupperware-achtige potten en bakjes in volgepropt staan en waar je nooit het deksel vindt van nét die ene pot die je in gebruik hebt genomen

 3. Menck

  Het ziet er allemaal even lekker uit. Maar hoe lekker het ook moge zijn: 1,2 kg verorberen is zelfs niet aan een beer als ik besteed. Jawadde dadde!

  1. Heidi Berichtauteur

   Normaal weeg ik dat niet, maar ik vond dat hij nogal overdreef met zijn “nog een beetje”. Ik gokte op veel overschot en wilde dat bewijzen met cijfermateriaal. Njet! Alles op. En nog honger…
   En ge ziet die pipo’s amper lopen…

 4. misssexandthecity

  Jij sleurt dus ook gigantische hoeveelheden eten aan,…en jij voldoet ook aan iedereen zijn voorkeuren,….ik durf niet zeggen dat is soms 3 verschillende zaken maak 🙂

  1. Heidi Berichtauteur

   Gigantische hoeveelheden: ja. Voldoen aan ieders wensen: nee. Soms wel, als het zoiets is, dan kies je makkelijk wat je in welk potje bijkapt. Meestal staan er wel meerdere soorten groenten op tafel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s