Bookchallenge

Ik lees graag, lang, veel, vanalles.
Ik kan mezelf helemaal verliezen in een boek, en als het uit is volgt wel eens “het zwarte gat”. Willen weten hoe het verdergaat met de hoofdpersonages, de sfeer missen, je kent dat misschien wel.

Romans kopen doe ik al een tijd niet meer, na één keer lezen staan ze daar te staan. Nee, de bib dus. Ik kies mijn boeken altijd nogal lukraak uit: iets wat op de thematafels ligt, iets wat in de net-terug-binnen kast staat, nieuwe aanwinsten, een mooie kaft.
Sommige boeken blijken dan wel eens de verkeerde keuze. Vroeger las ik elk begonnen boek uit, dat hoorde zo (in mijn hoofd), nu niet meer. Niet mijn ding? Opzij en andere lectuur.

De Verborgen Parels waren een schot in de roos. Een app waarmee je de top 15 van de 25 verkozen boeken gratis en tot 20 januari kon lezen. Samen met Eilish vroeg ik me nog af hoe dat zou kunnen, de boeken waren immers gedownload? Maar kijk, het was zo: opeens was mijn virtuele boekenkast weer leeg…
De lijst is nog beschikbaar, een aantal van die titels zal ik zeker gaan lenen. Veel werden er al gelezen op het tablet van jongste. Sommigen begonnen, en na een paar virtuele bladzijden opzijgelegd, sommigen kostten mij mijn nachtrust. “Woesten” van Kris van Steenberge staat absoluut verdiend op nummer 1.

Een beetje uitdaging qua keuze zou het nog wel leuker kunnen maken, en zo kwam ik uit bij de Verbeelding Book Challenge. Vorig jaar (te laat) ontdekt, en daarom combineer ik dit jaar de lijstjes van 2015 én 2016. Eén maand extra heb ik mezelf toegestaan, daarom is wat ik in december 2015 gelezen heb en onder een categorie kan passen meegerekend. (Tonio van A.F.Th van der Heijden en het eerder genoemde Woesten)

Ik maakte een pagina waar alles bijgehouden wordt, vooral voor mezelf, maar wie weet vinden anderen er wel inspiratie om een boek te vinden voor een bepaalde uitdaging. So far so good. Dankjewel Kathleen voor de inspiratie!

7 gedachten over “Bookchallenge

 1. fiekefatjerietjes

  Jezelf verliezen in een boek: zo herkenbaar!
  Vroeger koos ik boeken ook uit ‘op goed geluk’, maar nu ga ik áltijd met mijn leeslijst naar de bib.
  Via de app las ik enkel ‘Woesten’ en ‘De buitenkant van Meneer Jules’: allebei toppers!
  Wauw, ga je echt alle 60 puntjes doen dit jaar? Heel veel succes, ik kom hier heel graag lezen voor je updates!

  1. Heidi Berichtauteur

   Ik probeer…ik sta mezelf misschien wel toe om één boek voor een paar puntjes te gebruiken. Sowieso wil ik ook dit jaar aan 100 boeken komen.

 2. lefabuleuxjardin

  Boeken ,bah ! Daar komt niks dan ellende van : hongerige kinderen, torenhoge stapels was, verwaarloosde tuinen, chronisch slaaptekort, keukenvloeren waar je blijft aan plakken van aangekoekt vuil …. hoe durf jij mij zo te verleiden !

  1. Heidi Berichtauteur

   Ik hou je op de hoogte, al kunnen smaken soms serieus verschillen. Het alom bejubelde “Norwegian Wood” van Murakami legde ik na 5 pogingen echt wel definitief opzij…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s