DZV – week 3

Weleuh… laat ons zeggen dat de ene week de andere niet is. Genoeg goeie wil, maar chaotisch drukke agenda’s van zonen, veel uithuizige activiteiten en ook de kreet “wij willen worst met appelmoes.”

Op dinsdag en woensdag lukte het wel.

Dinsdag aten we fajita, altijd een hit hier. Oudste schept gewoonlijk naast de stukjes kip, tot op het moment dat er geen kip is, dan mist hij dat opeens.
Ik maakte de vulling zoals altijd à l’improviste: alle verse groenten die mogelijk bij mekaar passen en koelkastverdriet (die ene venkel die niet op geraakt, een bijna verschrompeld worteltje dat ergens achter in een lade sukkelde , zo’n dingen dus) in kleine stukjes snijden, en aanstoven. Dan twee potten fajita cooking sauce erbij en nog wat laten pruttelen. Als vervanger van de stukjes kip experimenteerde ik met kikkererwten: laten uitlekken, en in een hete pan eventjes bakken met kipkruiden. Dat bij in de pot met saus, en we konden aan tafel.

fajita, netjes toegeplooid
dik gevuld, om met mes en vork te eten

geknoei met fajita

Wraps even opwarmen in de microgolf, besmeren met zure room, lepel saus erbij, gemalen kaas erover of feta erbij, toeplooien en knoeien maar. Sommigen eten het hier liever met bestek, misschien wel omdat er dan wat meer vulling tussen kan?
Superlekker, ook met de “kippenerwten”.
Restje in de diepvries? Vergeet het, ze aten hier weer tot de bodem in zicht was. Het ene schepje dat bleef (ah ja, dat dan wel) vond de volgende dag zijn weg naar een hongerige maag.

Woensdag  kokosstoofpotje met wintergroenten . Lekker, al miste het een beetje pit. Volgende keer wordt er zeer zeker steviger gekruid. De gebakken banaan en quinoa die ze er op de website nog bij suggereren vonden wij een beetje overkill, en schrapten we.

kokosstoofpotje

Vrijdag, toen de kroost genoot van worst met appelmoes had man voor ons wat groenten gestoofd en bestrooid met geroosterde sesam. Dat samen met aardappelen en gepaneerde quorn-burgers (lekkere deze keer) liet zich best eten.

Drie keer op zeven dagen…moet beter kunnen.

17 gedachten over “DZV – week 3

  1. Heidi Berichtauteur

   Dat is dé manier om groenten op te krijgen en achteraf te zeggen: zie je wel dat je (en dan naar keuze iets van groenten invullen) lust! Ook supergemakkelijk om een dubbele portie te maken en dan in te vriezen, maar dat moet ik dan in ’t vervolg op voorhand doen…

 1. Menck

  Heerlijk toeval: gisteren hebben wij ook wraps gevuld met groenten en feta gegeten. Ze waren super! (Mijn DZV-uitdaging hou ik, tot mijn eigen grote verbazing, nog steeds vol. Jeuj!)

 2. fiekefatjerietjes

  Haha, kippenerwten! Die fajita’s zien er lekker uit, maar voor mij zou de kaas er niet bij hoeven. Wij eten ze vaak als ‘wraps’: met tofureepjes, paprika en guacamole. Maar dat is iets zomerser van vulling :-).

 3. Kris10

  Wij eten wel eens fajita’s met quornblokjes maar ga de versie met ‘kippenerwten’ en ‘koelkastverdrietjes’ ook eens proberen! (Wat een mooi woord koelkastverdriet)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s