Extra handen

Vandaag werd ik teruggegooid in de tijd. Naar de periode waarin we regelmatig gingen zwemmen met heel het gezin, en de ene al aan ’t verdrinken was toen de andere zijn zwembroek nog moest aandoen.
Gigantische zwemzakken vol zwempampers en handdoeken, een extra handdoek, speciale zwembrillen voor drie van de vier omdat ze met bril niet in het water konden (maar zonder nog veel minder) massa’s koeken en drankjes voor achteraf, knuffels en tutjes voor in de auto, douchegel, bandjes, plankjes, enfin, iedereen die met kinders naar het zwembad trekt/trok kan er zich waarschijnlijk wel iets bij voorstellen.

Altijd leuk als er dan extra handen waren om deuren open te houden, ontsnappingen uit het kleedkot (altijd te klein, altijd te warm, altijd wel ergens een vieze kauwgum om te recycleren) te helpen verijdelen , vergeten zwembrillen terug te brengen of om daarna heel de kroost weer in de kleren te helpen hijsen.
Om zelf te zwemmen moet je niet meegaan als kinderen zo klein zijn. Zwemband, reddingsboei, springplank of favoriete object om onder te spetteren, dat ben je wel.

Nooit gedacht dat ik dat vrijwillig en met volle instemming opnieuw zou doen. Edoch… Deze keer waren de verdrinkers van toen mee extra handen, en waren er zes keer twee ogen en handen om twee kleine (maar o zo dappere) waterratjes in ’t oog te houden. Een verademing zeg ik u. Als je na enkele keren glijbaan en wildwaterbaan een vijfjarige door kan geven aan één van de zonen en samen met zijn mama kan gaan keuvelen in de sauna: heerlijk. Als diezelfde zonen zonder problemen de kleintjes veilig van alle waterpret helpen genieten en zelf ook de grootste lol hebben dan weet je dat het oké is.
Onze timing was ook goed: een beetje voor de middag aankomen, en tot nét voor de grote massa arriveerde hebben we ons geamuseerd. Meer dan twee uur, en toen waren er hongertjes en blauwe bibberlipjes.
De kleedcabines waren deze keer wél groot genoeg, niet te warm en zelfs proper, en toen we allemaal weer aangekleed waren volstond een simpel sms-je om thuis aan een gedekte tafel met verse koffie te kunnen schuiven.
Pubers in huis, er zijn daar zeker voordelen aan 😉

 

Advertenties

8 gedachten over “Extra handen

  1. zomaareentuin

    Kijk, dat is weer eens wat anders; de voordelen van pubers in huis 🙂

    De ene al aan het verdrinken, terwijl de andere nog omgekleed wordt … hoe herkenbaar. Ik zie mezelf nog heen en weer rennen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s