’t Is al voorbij

Het eerste jaar herborist zit er op. Gisterenavond kwam iederen naar de examenles met een zelfgemaakte bereiding, en ’t mag gezegd: stuk voor stuk pareltjes.

Een parfum, een haarmist, anti-jeukstick, heerlijke rode wijnazijn, WC-bruisblokjes, een theemengeling, ginko-capsules, propolistinctuur, machtig lekkere snoepjes, badbruisballen, verschillend zalfjes en crèmes die deze zomer zeker van pas zullen komen… Heerlijk!

Het leuke was, dat iedereen ook voor alle anderen een klein testertje gemaakt had. Receptenfiches werden uitgedeeld, een woordje uitleg gegeven over het hoe en waarom, en hier en daar gaf de docente nog een handige tip. Topdocente trouwens, die sinds kort ook advies geeft in Herbacos. Probleempje met een kruidenbereiding? Allen daarheen op donderdag, en doe Anja mijn groetjes! (en neen, deze post is niet gesponsord).
Veel van de recepten zullen deze vakantie gemaakt worden, er is niks bij dat ongelooflijk ingewikkeld of totaal onbruikaar is.

Fijn ook als na afloop de vlierbloesemchampagne wordt bovengehaald – een blijvertje. Heerlijk fris, niet te zoet, niet te veel alcohol, en supermakkelijk te maken. De docente wist ons al met zekerheid te zeggen dat we er voor haar vak allemaal met vlag en wimpel door zijn, en dat het klasgemiddelde minstens 10% hoger ligt dan de vorige jaren. Ze bevestigde ons ook wat we zelf al wel doorhadden: we zijn een toffe groep om les aan te geven.

De allerlaatste donderdag van het schooljaar wordt ook aangenaam ingevuld: met z’n allen gaan eten.
Jammer voor de mensen die het ergens onderweg opgaven, maar de bende die doorgaat naar het tweede jaar heeft er zin in.

8 gedachten over “’t Is al voorbij

 1. Marthy

  Dat klinkt erg goed wat jullie allemaal gemaakt hebben. Wat is het fijn dat je in zo’n enthousiaste groep zit en dat jullie zoveel ook van elkaar leren. Proficiat met je eerste jaar.

 2. Veerle

  Proficiat hoor!!! Hopelijk krijgen we eens de kans om van die vlierbloesemchampagne te proeven. Nu nog de resultaten van de vier zonen.

 3. sandravda

  Lijkt me heel interessant! Ik vind het ook heel belangrijk om in zo een leuke groep terecht te komen. Dan wordt het echt iets om wekelijks naar uit te kijken…

 4. Karen

  Heel fijn dat jullie in het eerste jaar al bereidingen moeten maken. Wij hebben er slechts één gemaakt. Waar volg jij de opleiding juist?

  1. Heidi Berichtauteur

   Aan de EANG in Gent. Die bereidingen, da’s echt leuk! Een lippenstift, hoestsiroop, goudsbloemzalf, een aantal olies, kruidenazijn, kruidenolie, badbruisballen: allemaal dit jaar gemaakt. Voor volgend jaar moeten we 3 olies en 3 tincturen maken, om dan tijdens die lessen te kunnen gebruiken. De Sint-Jansolie begint al mooi rood te kleuren…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s