Ze zijn terug

De Werchtergangers werden deze middag opgepikt door man des huizes. Hij stuurde een berichtje: geurtje amper te verdragen.
Ik had niet anders verwacht.

De zonen kwamen via de tuin binnen, al het materiaal mocht gewoon gedumpt worden op het gazon.
Poseren voor de foto ging nog net, en ze waren enthousiast, maar véééél te moe om dat te laten zien.
doodmoe, maar content
Zoon twee (rechts) was aan zijn tweede editie toe, die douchte en kwam nadien zijn spullen sorteren. Veel kleren mogen op een kort programma, alleen om het geurtje te verdrijven. Zoals voorspeld zitten daar alle handdoeken en bijna alle onderbroeken bij. Douchen en proper zijn op een festival, da’s voor mietjes.
Zoon drie douchte, en toen hij werd verzocht om ook zijn tas leeg te maken kwam er onsamenhangend gebral over draadjes over zijn lippen. De jongen ligt zo ongeveer in coma na zijn eerste keer Werchter.

In het kader van “dat moet hier vooruitgaan” laadde ik zelf dan zoveel mogelijk uit, en kijk, een kleine twee uur na thuiskomst is hun kampeermateriaal nog alles wat opgeruimd moet worden. (Ja, ze hebben alles weer netjes mee! We doen ons best om hier wat respect voor materiaal bij te brengen. Niet zoals dit)
kampeermateriaal
Slaapzakken hangen al te drogen, toiletzakken kunnen weer gevuld worden voor het volgende vakantie-avontuur en binnen een kwartiertje zijn de regenjassen ook opnieuw proper en waterdicht.
Dat grijze zeil is de onderkant van een tent, ze hadden amper modder op het stuk waar ze stonden.
Dat er wel degelijk modder was bewijzen de schoenen. Uren in de wind stinken ze, en de bijna-afgeschreven sneakers die klaar lagen voor de vuilnisbak mogen er nu zonder verpinken in. Wees blij dat computerschermen de bijhorende geurtjes niet meegeven!
afgeschreven sneakers
Laarzen? Dat was goed voor één dag. Zoon twee heeft zijn voeten daar helemaal op kapot gelopen, en was blij dat moeder toch gezegd had dat hij best ook zijn bottines meenam.

Straks mogen ze hier bij wijze van uitzondering hun voetjes op tafel leggen, om ze met zalfkes en smeerseltjes zo snel mogelijk weer in topconditie te laten brengen.

Veel vertelden ze nog niet, dat komt nog, maar Rammstein was voor alletwee zonder twijfel het grootste feestje.

23 gedachten over “Ze zijn terug

 1. Bart

  Dat Rammstein een feestje was kan ik alleen maar bevestigen! voor mij ook hoogtepunten : de oude punkrockers van The Offspring en het moshen met de dochter tijdens Bring Me The Horizon (zelfs met een zanger die bijna zonder stem zat). Het geurtje kan het best omschrijven als vismijn(dankzij het zeezand) gemengd met rottend gras, lauw bier, urine….. . Gelukkig moest ik er maar 1 dag in verblijven. Respect voor de zonen die het 4 dagen hebben uitgezongen.

  1. Heidi Berichtauteur

   De moshpit bij BMTH vonden ze ook geweldig, en in tegenstelling tot wat ik dacht kozen ze voor The Offspring ipv voor het voetbal. Ook daarover zijn ze heel enthousiast. Als ze zo’n moddereditie aangekund hebben, denk ik dat we nu echt wel vertrokken zijn voor heel veel jaren Werchter:). Aan de hand van de kleren kan ik mij de geur zonder veel moeite voorstellen!

  1. Heidi Berichtauteur

   Een beetje meer bierlucht dan de kampgeur, maar eigenlijk is dat een geurtje vol nostalgie, waar ik stiekem wel van hou. Behalve die sokken dan. Echt.

 2. Menck

  Een kermis is een geseling waard, niet? 😉
  Hulde overigens voor het verantwoord omgaan met spullen. Ik heb destijds nog deel uitgemaakt van de opkuisploeg op T/W. Onvoorstelbaar wat er – toen al – achtergelaten werd/wordt op de campings.

  1. Heidi Berichtauteur

   Oudste waagde zijn kans bij de crew (vriendin van ons deed mee) en vroeg om een bruikbaar tentje te recupereren. Ik kan er ook niet bij, dat zo’n goed gerief gewoon als wegwerp beschouwd wordt. En dat van die kermis en geseling: je klinkt net als mijn schoonmoeder 😉

 3. Mrs. Brubeck

  Middelste heeft T/W opgegeven, wegens te “soft” en commercieel geworden, ik ben daar niet rouwig om, herinner me de geur alsof het gisteren was 😀😀

  1. Heidi Berichtauteur

   Om meneer rechts te pakken te krijgen moet je veel moeite doen, heel zijn vakantie zit propvol. In augustus slaapt hij twee hele nachten thuis 🙂

    1. Heidi Berichtauteur

     Mochten ze ooit het verstand hebben om met vier hun vakantie een beetje te coördineren in mijn voordeel, dan wel ja. Voorlopig zijn “rustige tijden” zeer utopische woorden. Ooit…

 4. Marthy

  Heerlijk toch, die mannen die vier dagen uit hun dak zijn gegaan. ‘Als je jong bent moet je genieten’, zei mijn moeder altijd. Ik gun het ze.

 5. ludorutten

  Zoiets moet je beleefd hebben, ben er ook een aantal keren geweest. Hier gaan de kids naar pukkelpop, ik kan dat alleen maar toejuichen. Ik sta er wel op om alles terug mee naar huis te nemen.

 6. De Fruitberg

  Lang geleden heb ik ook een regeneditie van Werchter meegemaakt. Modder hoort er dan gewoon bj 😉
  Goed dat je kinderen zo’n respect hebben voor dat kampeermateriaal

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s