Zomermodus

Ik beken, ik had dat beter op voorhand meegedeeld, zoals Menck.

Mijn excuus: er was vanalles te doen, er was een keuken te plannen, er waren examens en proclamaties, en het was zomer voor ik het besefte.

De keukenpostjes komen nog, maar voor nu kan ik u alleen maar vertellen dat we een nieuwe hobby hebben en ons daar volledig in smijten: stof maken.

Muurtje slopen, beschadigde vloertegels uitkappen, nog eens kijken welk kleurtje onze poutrelles (steunbalken in ’t schoon Vlaams denk ik) nu ook weer hadden en ze daarvoor volledig ontdoen van bepleistering, electriciteitskabels, gasleiding en verwarmingsbuizen definitief afsluiten, spotjes uit het plafond halen en nog van dat fraais. Veel soorten stof geeft dat. Rood steenstof valt het hardst op, gipsstof “pakt” het hardst op mijn adem, en stof van keramische vloertegels is van een ongelooflijke fijnheid. Vloeiende bloem is er niks bij.

Onze favoriete outfit? Vuile kleren, en wat attributen. Stofmasker, oordoppen, handschoenen en veiligheidsbril. Man des huizes zweert bij stevig schoeisel, ik hou het bij teensletsen. Kwestie van het zomergevoel toch wat te behouden 😉

Ons favoriete speelgoed? Alles wat zwaar in de hand ligt, lawaai, vonken of stof maakt, en je normaal niet in de hobbykast maar in een werfkeet vindt. Drilboren, slijpschijven mét of zonder industriële stofzuiger er aan gemonteerd, klopboormachines, hamers en beitels waar je spontaan een spierscheur van krijgt: noem het en we gebruiken het.

Onmisbaar drankje? Water. Liters water, om al dat stof door te spoelen. ’s Avonds ook liefst water om te douchen. Dweilen is absoluut nog niet aan de orde, gelukkig maar want ik doe dat niet graag.

Onze vakantie? Een hippe staycation. Minimalistische keuken incluis, het kampeergevoel overheerst. De deuren staan tentflapgewijs een hele dag open.
Het fototoestel werd verbannen naar properder oorden, vandaar dat er alleen iets te lezen is nu. Ooit volgen de kiekjes.

Kaartjes sturen we niet, maar ik zend iedereen van hieruit stoffige groetjes!

 

14 gedachten over “Zomermodus

 1. Eilish

  Hé ik dacht gisteren nog aan jullie en vroeg me af hoe het zat met de keuken. Wetend dat als jullie iets doen het geen half werk is, ben ik zeer benieuwd.
  Ik stuur je allesbehalve jaloerse groeten (op het stof) terug van mijn thuishaven.
  Werk ze!

 2. tinyblogt

  Wij zijn nog altijd aan het twijfelen of we wel een nieuwe keuken willen. Of ja, ik wil er wel één, maar ‘k wil al die stress er niet bij. Bij jullie klinkt dat echter nog behoorlijk chill…

  1. Heidi Berichtauteur

   Wij vinden dat ook echt plezant… Ik zie mensen altijd vol ongeloof kijken als we dat vertellen, maar we weten dat we door het zelf te doen massa’s geld besparen, en dat alles gebeurt zoals wij het willen. Niks stress, reuzefun 🙂

  1. Heidi Berichtauteur

   Ik bekijk nu al recepten, want eindelijk zullen we terug een ding hebben dat de naam oven waard is. Koekjes, cake, taart…aaaaah, laat de herfst maar komen!

 3. Dufraing Marc

  Arbeid is zaligmakend en loont (uiteindelijk toch) – als t maar niet te veel en vooral niet te lang duurt. Hou de beuk er maar in en schakel op t einde toch maar over naar verfijnder gerief om mee te werken. Succes!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s