Gediplomeerd

Sinds kort mag ik mezelf Meester-herborist noemen. Klinkt sjiek, maar het houdt gewoon in dat ik één en ander van de geneeskrachtige werking van planten ken.

Ik krijg op 30 november twee diploma’s in één keer. Dat van herborist had ik nog niet, wegens mijn eindwerk een jaartje uitgesteld.
Dankzij het gezaag de aanmoedigingen van het thuisfront lukte het om de deadline dit jaar wel te halen. In augustus werd het werk ingediend, in november moest ik het gaan “verdedigen”.  Ik stelde mij daar horrordingen bij voor: een klam-zwetende ik, knikkende knieën, verhoogde hartslag, nijpende buikpijntjes en een zeer kritische jury die alle details wilde weten.

gamma zelfgemaakte voetverzorgingsproducten
Mijn arsenaal zelfgemaakte producten werd uitgestald, en ik was klaar om een klein beetje te sterven.
Niks van dat alles, ik mocht een kwartier uitleg geven over wat ik maakte en schreef, en hier en daar een (typ)foutje of onduidelijkheid verbeteren.

bokaal met testproducten voor de jury
De jury was blij met de gemaakte testertjes, ik voor een keer content dat jongste zoveel choco eet en dat die bokalen een fantastisch cadeautjesformaat hebben.
Na afloop kreeg ik een uitnodiging om aanwezig te zijn op de diploma-uitreiking, dus ik ga er van uit dat het goed was.

Vorig jaar volgde ik een specialisatiejaar, waar de nadruk vooral op bereidingen en kruidenteelt/aanleg van kruidentuinen lag. Helemaal mijn dada. Daar hangt ook het diploma Meester-herborist aan vast.

Wat ik er mee ga doen? Geen idee. Voor mezelf maken wat ik nodig heb, dat zeker. Om het voor anderen op grotere schaal te doen lijkt mij niet echt iets voor mij. Mijn hobby en passie zouden een “moet-nog-zeker-dit-en-dat-doen” worden.

versgemaakt vet voetmasker
Nu maak ik zalfjes, crèmes en kruidendrankjes als het mij uitkomt, tegen de tijd werken past niet echt in het plaatje (hoewel, de dag voor mijn verdediging was er nog maar verdacht weinig klaar…)

Wat ik wel zeker wil doen: kennis delen. Ik schreef een – in mijn ogen toch – simpel eindwerk, waar iedereen misschien wel iets in vindt dat aangenaam of nuttig kan zijn. Vandaar dat ik het niet wil laten verstoffen in een kast, maar het gewoon voor ieder die het wil gebruiken online zwier. Astemblieft!

Eindwerk Natuurlijke voetverzorging

O ja: gebruik er van wat je wil, deel, download…allemaal oké. Maar vermeld mij wel even als auteur, of link naar dit berichtje. Da’s al wel zo beleefd, niet?

 

25 gedachten over “Gediplomeerd

  1. Heidi Berichtauteur

   Ah nee? Straks eens bekijken. Maar vanaf het moment dat er registratie en controle aan te pas komt hoeft het voorlopig niet voor mij. Kruiden = voeding = FAVV

  1. Heidi Berichtauteur

   Ik heb nog een inhaalles tegoed op Maldegem-Veld. Ik laat je weten wanneer, en steek dan een paar testertjes binnen. Ooit moet ik daar toch eens geraken hé…

 1. lefabuleuxjardin

  Welgemeende felicitaties , bewondering en dank voor de gulle gift. (Vooral omdat ik zelf In herboristenland een sans-papier ben, die gretig de tuin volpropt met medicinale planten en illegaal zijn eigen brouwseltjes in elkaar flanselt. 😉 )

 2. Dufraing Marc

  Proficiat – ik ga het zeker eens lezen (deze winter) en misschien wel wat dingen proberen (“als ik ooit eens 5 minuten tijd heb …”) want voeten is een belangrijk iets voor mij – ik moet toch zoveel lopen op een dag ….

 3. zem

  Gefeliciteerd! Nu ben je deskundig op het gebied van kruiden, hun toepassing én het bereiden.
  Heel fijn als je ons zo nu en dan laat delen in je kennis. Je eindwerk ga ik op mijn gemak doornemen.
  Hartelijke groeten van Zem.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s