Over de vrouw des huizes

Deze blog is van Heidi. Geboren in de zomer van 69, al 17 jaar sinds 1996 gelukkig getrouwd met de man des huizes, en moeder van 4 zonen. De oudste werd toen ik dit schreef 16, de tweede 14, de derde bijna 13, en de jongste was 11. Ondertussen zijn we een paar jaar verder. Hun geboortejaren maakt het tellen wellicht makkelijker: 1997, 1999, 2000 en 2002.

Dat het hier af en toe druk is, is een understatement 😉

Vroeger werkte ik als verpleegkundige in het UZ in Gent, maar de combinatie 4 kinderen – ploegenwerk was niet echt ideaal. Na enkele jaren loopbaanonderbreking werd de knoop doorgehakt, en ben ik nu full-time home-manager.

Geen nood, ik heb genoeg bezigheden om hier niet weg te kwijnen tussen vier muren. Ik kijk graag naar de wereld rondom mij, al dan niet door de zoeker van mijn fototoestel. Ik loop al van jongs af met een “kodakske” in mijn handen, en na enkele pockettoestelletjes en de spiegelreflex van vake kocht ik met mijn eerste vakantiejobcentjes mijn eigen gerief. Ondertussen is dat een digitaal toestel, met wat lenzen, en ben ik vast van plan om weer terug les te volgen aan de Academie in Wetteren. De eerste twee jaar werkte ik af, in het derde jaar ontbraken tijd en goesting om de projecten tot een goed einde te brengen. Ooit, echt, begin ik terug waar ik stopte.

De verbouwingen hier hebben ook voor de nodige dosis afwisseling gezorgd. Alles wat we zelf kunnen, doen we zelf, en gipswanden, plamuur en vliesbehang hebben geen geheimen meer voor mij. Het verven is helemaal mijn ding, ik doe dat graag en kan dat goed, al zeg ik het zelf.

Volgend paragraafje is ook niet meer up-to-date:
Het binnenwerk ligt even stil, nu gaat de tuin voor. De grote lap speelgazon, die ook bmx-parcours, voetbalveld, zoete inval, plaats voor zwembad en trampoline was, wordt omgevormd tot een ecologische tuin. Samen met de meest toffe tuinarchitect die je je kan voorstellen maken we er iets moois van. En samen, dat is dus ook samen. Bespreken, opzoeken, gras afplaggen, en stap voor stap aanleggen, ik kan daar mijn creatief ei ook wel in kwijt.
De tuin mag groeien nu, veel grote werken zijn er niet meer voorzien. Genieten, dat wel, met volle teugen.

Naast de siertuin is er een stukje moestuin, dat volgens bepaalde principes bewerkt wordt, met wisselend succes. Voorlopig genoeg succes om vol te houden. Ik overtuigde zelfs enkele familieleden om een moestuintje te starten, en beloofde als ondersteuning een maandelijkse moestuin-nieuwsbrief. So far so good.

Al dat gedoe met plantjes deed mij eindelijk ook besluiten om een cursus herborist te volgen. Ondertussen ben ik in het tweede jaar beland, en is een deel van apotheek- en cosmeticaproducten van eigen natuurlijke makelij. Boeiend!

Nu is het weer binnen-tijd. In 2017 zijn keuken en misschien ook bureau en garage aan de beurt voor een grondige facelift. Uiteraard doen we zo veel mogelijk zelf, het blijft een leuke hobby.

Computer? Ik ken er niks van, maar ben er wel enorm door gefascineerd. Als er iets fout loopt probeer ik zelf te zoeken waar het zit, en soms lukt dat zelfs ook. Verder reikt mijn ambitie niet, veel te ingewikkeld! In ons huis staat geen tv, dus is het internet ook wel een niet meer het enige venster op de wereld. Facebook, blogs, nieuwsberichten…ja, ik kan mij daar mee bezig houden. Eerst alleen maar lurkend, dan reagerend op blogs, en zie, door het lezen van die blogs begon het ook hier te kriebelen om er eentje te maken. Ondertussen is Facebook alweer afgevoerd. Te veel tijdverlies, te veel fake.

Koken en eten doe ik ook graag, liefst als ’t iets specialer of voor veel volk is. De dagelijkse kost wordt dikwijls door de man des huizes klaargemaakt. Recepten sprokkel ik van overal bijeen, maar ik hou er mij zelden aan. Ik maak graag van alles een unieke versie 😉

Lezen, film kijken en een beetje muziek luisteren : vanalles en nog wat van genres, maar in tegenstelling tot vroeger lees ik een boek dat mij niet weet “mee te pakken” niet meer uit. De bibliotheek heeft een trouwe klant aan mij. Ook het plaatselijke cultuurcentrum wordt hier al jarenlang bezocht.

Alle foto’s en teksten zijn van mijn hand. Er geldt een creative commons licentie op alle inhoud van deze blog. Als je iets hergebruikt, laat het dan even weten.
huis van tante alice @ gmail.com (maar dan allemaal aan mekaar)

Creative Commons-Licentie
werk van https://huisvantantealice.wordpress.com/ is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding-NietCommercieel-GeenAfgeleideWerken 3.0 Unported licentie.

Het is altijd leuk om reacties, opmerkingen, feedback te krijgen. Gebruik daarvoor de reactiebalk onder de berichten. Weet wel dat kwetsende opmerkingen en reclame hier niet op hun plaats zijn. Zoiets wordt dus zonder pardon verwijderd.

21 gedachten over “Over de vrouw des huizes

 1. Sandra de Koning - vd Pol

  Leuk om deze blog gevonden te hebben,
  met weliswaar qua leeftijd geen overeenkomsten
  en ook in het aantal jaren getrouwd loop ik ver
  achter maar het aantal kinderen komt
  wel overeen, wij zijn er ook vier rijk!
  En onze tuin..die kan wel tips gebruiken.

 2. TheHappyFive

  Heidi, verpleegkundige … . Verdikke, ik werd even niet goed en dacht dat ik een verborgen blog van mijn vrouw ontdekt had. Zij heet immers ook Heidi, is ook verpleegkundige … 🙂 🙂
  De rest lijkt er dan heel nauw langs te gaan maar toch net te breed om “mijn” Heidi te zijn 🙂
  Ik ga hier eens vlug beginnen lezen, het kan immers niet anders dan goed zijn 😉

  1. Heidi Berichtauteur

   Hé, omdat jij hier een reactie achterliet las ik dat stukje ook nog een keer. Inmiddels zijn we twee jaar verder, en zou ik het eens moeten updaten 🙂 . Welkom hier!

  1. Heidi Berichtauteur

   Misschien verkleed ik mij ooit wel eens zo! Met wat vulling en kussens hier en daar en een pruik moet dat wel lukken 😀
   Die 17 jaar getrouwd en de leeftijden van de kinders, daar zal ik eens een aanpassingske in moeten doen…

 3. Maria Depuydt

  Beste Heidi, dit jaar is de egyptische ui goed gelukt en heb ik enkele goede bolletjes kunnen overhouden voor je. Indien je nog geïnteresseerd bent, stuur dan berichtje + je adres.

 4. Billy

  ik merk dat deze tekst nog steeds wat opfrissing kan gebruiken, maar toch lijkt het mij interessant om hier wat meer te komen. Tuin en moestuin zijn niet echt aan mij besteed, maar koken, eten en vooral muziek en een snuifje cultuur weet ik altijd te smaken!
  Bedankt voor de tips over Barcelona, Heidi. Weet jij trouwens waar die Spanjaarden tapas eten dan?

 5. Celestien Snauwaert

  Hoi Heidi, proficiat met je leuke blog. Ik ben een jonge moeder van een dochtertje van 2 maand, en in de kringloopwinkel had ik 2 leuke glazen papflessen gevonden waar ik nieuwe spenen voor gekocht had. Zonet heb ik 1 laten vallen… Nu vroeg ik me af of je die glazen papflessencollectie nog ter beschikking had :-)? vele groetjes, Celestien

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s