Over het Huis van Tante Alice

Eerst en vooral : Welkom. Fijn dat je komt lezen. Ik heb helemaal geen Tante Alice. Maar wij kochten wel het huis van “Tante (of mémé) Alice”. Een huis met veel werk aan, met veel ruimte in, en met een behoorlijke tuin.

Waarom dan die van Tante Alice? Wel, iedereen die ons hier in het dorp zag dat eerste jaar, sprak ons zo aan… “Ah, dat zijn jullie die in ’t huis van Tante Alice wonen” …vandaar. De bakker, de dokter, de slager, blijkbaar kende iedereen Alice. En binnen de kortste keren kenden heel veel mensen ons, en vonden wij dus onze draai hier in Massemen.

Het huis was vroeger van een grote familie. In de loop van de verbouwingen maakten we kennis met deze mensen, en kregen we heel wat verhalen van hoe het vroeger was te horen. Ondertussen organiseerden we  twee keer een receptie, zodat de vroegere bewoners konden kijken wat we van hun plekje maken. Zo te horen vinden ze het wel oké.

“Wij” waren toen nog met twee, maar wisten dat er meer zouden komen. Vandaar een groot huis. Ondertussen wonen we hier met onze vier zonen, drie kippen en twee katten.

De grote verbouwingen zijn achter de rug, nu is het vooral afwerken. Daarin wisselen we buiten- en binnenwerk af. De zolder is nu een volwaardig bewoonbaar volume, volledig het domein van en voor de jongens. De grote lap speelgazon wordt stilaan omgevormd tot een ecologische tuin en moestuin.

Over al deze dingen, en misschien ook wel af en toe over fotografie, eten, drinken en dingen waar ik mij druk om maak, kan je hier komen lezen.

Tot de volgende keer?

11 gedachten over “Over het Huis van Tante Alice

 1. Inge

  Hallo Heidi,
  Leuke ontdekking, deze blog!
  En bedankt voor je opmerking over de tijm, ik heb al een perfect plekje waar ik die ga droppen op droog zand en keien 😉 Foto’s volgen op mijn blog!
  Veel groeten,
  Inge

 2. prinses op de kikkererwt

  Goh, wat mooi… Vier kinderen, drie kippen, twee katten, een twee stuks ouders :). Het zal best druk zijn, maar het klinkt ook erg mooi. Ik blijf lezen.

 3. Christiane

  Dag Heidi,
  Ik heb gelezen op je blog dat je veel verschillende tomatenrassen hebt.
  Heb je soms zaden over en hoe kan ik er aangeraken.

  Een nieuwe fan,
  Groetjes Christiane

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s