Plant van de maand

Natuurlijk Rijk keek rond in de tuin, en besloot om elke maand één plant te bekronen als plant van de maand. Fijn idee, ik haalde er al een papiertje bij om mijn verlanglijstje te noteren. Mooie bloeiers, in andere tuinen. Bij ons staat er welgeteld 1 plant in bloei, nu in januari.

Lonicera purpusii "Winter Beauty"

Lonicera purpusii “Winter Beauty”, winterkamperfoelie. Delicate roomwitte bloempjes met opvallend gele meeldraden, en een zeer fijne geur (al is die niet zo nadrukkelijk aanwezig, je moet echt vlakbij staan). De plant werd twee jaar geleden geplant, en de teleurstellende bloei van vorig jaar is alweer lang vergeten. Vanuit de keuken zien we al enkele weken een witte wolk, met nog een massa knopjes, dus ik vermoed dat we nog wel even kunnen blijven genieten. Absoluut verdiende titel dus!

Krijgt een geheel subjectieve tweede plaats: verbena bonariensis. Die iele, nu bruine wiebelstelen zien er niet echt mooi uit volgens velen, maar ze hebben iets. Ze geven wat structuur aan de wintertuin, en zijn vooral een fantastische speeltuin voor mezen. De capriolen die die beestjes uithalen om de zaden te bemachtigen zijn beter dan tv, en leveren deze zomerbloeier een zilveren medaille op.

15 gedachten over “Plant van de maand

  1. Menck

    Fijne keuze! Een niet-klimmende Lonicera die met een beetje geluk zelfs doorbloeit tot halverwege maart: een toppertje. Je nam er bovendien een fraaie foto van.

  2. Pingback: Plant van de maand | natuurlijk-rijk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s