Tussendoortje met steenschotten

Onze hobby dreigt binnenkort te eindigen, Villa Steenschot is immers bijna af.
Daarom combineerden we “even een serreke gaan afbreken in Diepenbeek” met “nog wat snuisteren in de hobbywinkel in Zutendaal”.

Resultaat: schoonbroer en schoonzus blij met een glazen huisje voor hun tuin, en geladen naar huis, en wij blij met steigerhout en steenschotten, ook geladen naar huis.
Een kort momentje van paniek toen de glasbok het begaf mocht de pret niet drukken. Je neemt dan gewoon de eerste afrit, herschikt alles eventjes en een uur later neem je de draad weer op.kar herladenAls je dan kan afsluiten met mosselen-friet is de dag geslaagd.

De volgende morgen bekeken we wat er nog gedaan kon worden. Het terrasje uitgraven. Resultaat zou weer een berg goeie tuinaarde zijn, die “ergens” naartoe moet. Daarom fabriceerden we eerst een bloembak, van steenschotten, zodat we geen tien keer grond moeten verleggen. We zijn daar nogal straf in, wij, in grond verleggen…werken in de zonHet was heet op onze grijze vlakte, maar onder een parasol lukte het nog net. Sommige buren kwamen kijken, in de hoop dat we daar een pop-up café hadden geïnstalleerd. Ik was vooral publiek en aangeefster van materialen en drank, maar toen het zware werk begon trok ik ook geschikter schoenen aan.
toerist op sandalenwerkmensch met bottinesProfielen werden op maat geslepen (vonken en stank), profielen op maat slijpende azobéplaten op maat gezaagd (joepie, de juiste maat viel nét naast de draadstang) en het geheel in twee stukken gemonteerd.zijwandje bloembakTussen de twee delen van de bloembak moet ook een gegalvaniseerd profiel komen, maar die waren helaas niet voorradig. Voorlopig houden we ze op de juiste afstand met steigerhout.
bloembak Deze keer geen funderingswerken: de profielen zijn 10 cm langer dan de platen, en alles staat 10 à 20 cm in de grond (onze oprit helt nogal af, dus aan het huis staat het geheel dieper dan meer naar de straat toe). De vuile grond werd opnieuw tot tegen de platen geschept, vullen met tuinaarde gebeurt als we ons terrasje beginnen te leggen.

Wie suggesties heeft voor de beplanting: laat maar komen. Volle zuiderzon, een verhoogde bak, dus waarschijnlijk eerder droge grond, en neutrale pH. Geen geel-oranje-rood, en niet te hoog aan de straatkant, we moeten immers nog kunnen zien of we van onze oprit kunnen rijden zonder brokken te maken.

Weerom met dank aan Menck voor de inspiratie.

 

6 gedachten over “Tussendoortje met steenschotten

  1. Heidi Berichtauteur

   Ik was ook aan het denken aan wit en een combinatie van siergrassen. Gaura staat al heel lang op mijn “ik-zie-dat-graag” lijstje. Gecombineerd met witte geraniums, sneeuwklokjes voor vroeg in ’t voorjaar, een kleine roos,…

 1. De Fruitberg

  Gaura gaat bevriezen in de winter, vrees ik.
  Ik zou er geraniums in planten (echte geraniums, geen pelargoniums). Je mag zelf kiezen welke :D.
  Eentje die ook lukt : Oreganum vulgare en Thymus praecox. Beiden planten voor een droge bodem…

  1. Heidi Berichtauteur

   Die geraniums, daar dacht ik ook aan. G. sanguineum ‘Album’, en/of richardsonii. Mogelijks ook een kruipende phlox. Deze bak wil ik echt eens wit-groen houden, een tweede komt er aan en daar mag het dan blauw-paars-roze en groen zijn, daar past die oregano en thijm dan beter bij. Bij Van de Steen staat de gaura tussen de vaste planten, ik zal daar eens naartoe fietsen en wat advies vragen. Hij kent de grond en de streek hier 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s